VIP je od danas i službeno A1, evo čime časte svoje korisnike

VIP je od danas i službeno A1

Vipnet, jedan od tri glavna mobilna operatera u Hrvatskoj broji 2 milijuna korisnika, od danas i službeno mijenja ime u A1.

Možda već danas ako ste korisnik Vip mreže gore u statusnoj traci vašeg smartphonea, gdje je inače stajalo Vip ugledali A1 HR, a ako niste jednostavno restartajte telefon nakon čega će se A1 HR svakako pojaviti. Dakle, ova promjena imena ne povlači nikakvu promjenu SIM kartica ili druge opreme, sve će raditi kao i dosad, a koliko dobro, vi recite nama.

Iz Vipneta ili da budem precizniji iz A1, šalju nam i službeno priopćenje o novom imenu brenda, iz kojeg doznajte čime će vas ovom prigodom počastiti.

Vip postao A1 

Zagreb, 1. listopada, 2018. – Od danas je VIPnet d.o.o. službeno promijenio naziv kompanije u A1 Hrvatska d.o.o., a Vip brend za više od 2 milijuna korisnika postaje A1.

A1 brend želi biti vodič za sve svoje korisnike na hrvatskom tržištu u ovom složenom digitalnom dobu novih tehnologija, velikih brzina i različitih multimedijalnih uređaja, čineći njihov život ugodnijim, produktivnijim i jednostavnijim. Tijekom protekla dva desetljeća razvoj tehnologije uvelike je promijenio način života i potrebe korisnika, tvrtki i društva u cijelosti, što pokazuju i podaci o njihovim navikama. Kada je internet došao u Hrvatsku početkom 90-tih, promet na svjetskoj razini iznosio je svega 100 GB dnevno. Danas A1 mreža u Hrvatskoj bilježi taj promet u samo 15 sekundi. Kada usporedimo volumene podatkovnog prometa prije deset godina i danas, 2008. promet za sve korisnike tijekom cijelog ljeta bio je 80 000 GB; danas je to dnevni promet kojeg naprave samo korisnici A1 roaming usluga. Korisnici na svjetskoj razini danas ostvare sveukupno više od 15 EB mobilnog internet prometa mjesečno, od čega čak 56 posto čini video sadržaj, a predviđa se porast potrošnje mobilnog prometa na video sadržaj na čak 73 posto do 2023. Početkom ovog desetljeća 95 posto korisnika posjećivalo je internetske stranice A1 preko računala, a danas gotovo 70 posto posjeta dolazi s mobilnih uređaja. A1 web stranice korisnici posjećuju gotovo milijun puta mjesečno. Tijekom 2017., 80 posto svih korisničkih interakcija s A1 bilo je digitalno, od čega je većina preko aplikacije Moj A1.

Prilagođavanjem novim navikama i potrebama korisnika te digitalnoj evoluciji oko nas i sami se mijenjamo iz tradicionalnog telekom operatora u digitalnu kompaniju. Iza promjene našeg brenda i naziva tvrtke stoji puno veća strateška promjena koja će utjecati na sve segmente našeg poslovanja. S novim brendom A1 namjeravamo postati vodič kroz složeno digitalno doba za sve naše korisnike, a njihove današnje potrebe ne mogu se zadovoljiti bez najmodernije infrastrukture poput optike, mreže nove generacije i 5G tehnologije. Zato kao A1 nastavljamo s razvojem najbrže mobilne mreže nove generacije, koja korisnicima omogućava brzine i do 750 Mbit/s, te sa snažnim investicijama u vlastitu optičku mrežu za superbrzi Internet koja trenutno pokriva 500.000 tisuća kućanstava. Kao brend koji nudi sve konvergentne i ICT aspekte poslovanja kao što su mobilna, fiksna, TV i podatkovna rješenja te rješenja u oblaku i OTT usluge,  želimo biti  partner u digitalnoj transformaciji hrvatskog tržišta, društva i gospodarstva., rekao je Jiří Dvorjančanský, predsjednik Uprave A1 Hrvatska. 

A1 časti svoje korisnike posebnim poklonima

Povodom ove promjene kompanija A1 Hrvatska pripremila je posebne poklone koje korisnici mogu iskoristiti tijekom listopada i tako dobiti vrhunsko digitalno iskustvo dok testiraju A1 internetske brzine, mrežu i uživaju u ekskluzivnom premium sadržaju. Na prodajnim mjestima A1 ili kupnjom na web stranici http://www.a1.hr/, postojeći korisnici mogu ostvariti 1.200,00 kuna popusta na tv ili mobilni uređaj po izboru uz aktivaciju nove mobilne ili fiksne linije. Korisnici A1 digitalne i satelitske televizije te A1 Xplore TV usluge (nekadašnja Vip NOW usluga) cijeli će mjesec listopad moći besplatno uživati u svim PlanetSport kanalima i ekskluzivnim prijenosima UEFA Lige prvaka. Uz to, sve postojeće i nove korisnike mobilne aplikacije od 2. listopada u Moj A1 aplikaciji (donedavno Moj Vip) čeka atraktivan poklon od 10GB za pretplatnike i 2GB za korisnike na bonove koji se mogu iskoristiti do kraja istog mjeseca.

Jednostavniji A1 portfelj usluga korisnicima će digitalni život učiniti lakšim. Tomato brend neće se mijenjati i kao takav ostaje prisutan na hrvatskom tržištu. B.net će biti dostupan u okviru A1 ponude proizvoda i usluga, a Vip Metronet Business Solutions brend postao je A1 Business Solutions. Uvođenje brenda A1 na svim tržištima A1 Telekom Austria Grupe ne samo da će osnažiti poziciju na europskom telekomunikacijskom tržištu, nego će i omogućiti svim A1 korisnicima na svim A1 tržištima dosljedno i jedinstveno iskustvo brenda. 

Neprimjetna promjena za korisnike 

  • Nema potrebe za promjenom opreme, pretplatničkih brojeva, SIM kartica ili ugovora o trajnom nalogu ako ste korisnik Vip ili B.net usluga
  • Promjena naziva mreže iz HR VIP u A1 HR bit će vidljiva na zaslonu uređaja korisnika, ako to odmah ne bude vidljivo, potrebno je ugasiti i ponovno pokrenuti uređaj
  • U izborniku TV sučelja tijekom listopada svim će korisnicima biti vidljive promjene kao što su promjena Vip i B.net logotipa u A1, promjena ikona te boje i fontova
  • Neiskorišteni Vipme bonovi i sredstva koja su ostala na računu vrijedit će i nakon promjene
  • U skladu s promjenom naziva brenda, mijenjaju se nazivi nekih proizvoda i usluga (Moj Vip u Moj A1, Vip NOW u A1 Xplore TV, Vipme u usluga A1 usluga na bonove)
  • Postojeće e-mail adrese i pristupni log-in podaci za usluge poput Moj A1, A1 Xplore TV i A1 Webshop ostaju nepromijenjeni
  • Kako bi korisnici imali pristup dodatnim gigabajtima u Moj A1 aplikaciji, potrebno je u App store/Google playu preuzeti novu verziju aplikacije koju već imaju
  • Svi korisnici usluge Moj B.net portala bit će preusmjereni na uslugu Moj A1 portal
  • Detalje promjena te odgovore na sva pitanja mogu se pronaći na https://www.a1.hr/vip-je-postao-a1  

6
Imaš nešto za reći?

avatar
5 Comment threads
1 Thread replies
2 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
vipPetarBRANKO54@VlatkoMedonja Recent comment authors

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

newest oldest most voted
Siniša Bačić-Pavković
Guest
Siniša Bačić-Pavković

Jesu se nategli s poklonom

Medonja
Guest
Medonja

Imaju “spektakularnu” ponudu mobitela! ZTE BLADE Q MAXI iz 2013. i HTC 820 iz 2014. godine. Ono kad austrijanci čiste skladište i usput kupe VIP.

Vlatko
Guest
Vlatko

Super su.
Meni sutra završavaju dvije mobilne pretplate, a kao zahvalu na godinama odanosti vip-u (imam i trio paket kod njih) dobio sam ponudu kao da nisam nikad ni bio njihov pretplatnik.

Petar
Guest
Petar

Hahaha.. e Vlatko , Vlatko, to je najlošija mreža u Hrvatskoj. Njih je čak i TELE 2 prešao. Ja sam ih se teškom mukom riješio, ali su me za zahvalu zgasili momentalno , nakon što sam rekao da ni pod drogama neželim produžiti pretplatu. Sada uživam bez pretplate na bonbonu, za sitnu lovu.

BRANKO54@
Guest
BRANKO54@

LP. 😉😎 ! To već znam! Par puta su o tome govorili , a juče sam aktivirao jednu od njihovih dnevnih TARIFA na bonove! Za 1 – 1.5kn !!!…
1) 150 mb na 4dana za 1.5kn
2) 10min&sms na 3dana za 1kn
3) 10min&sms na 4 dana za 1.5kn !!!

vip
Guest
vip

korisnik vipa koji je nezadovoljan….pusta obećanja a ništa ispunjeno nije….pogotovo sa kanalima na satelitskoj