Mate 20 Pro green display #gluegate (4)

Zasad neodređeni broj korisnika Huaweia Mate 20 Pro na Huawei forumima ali i na Redditu i društvenim mrežama prijavljuje čudno zeleno osvjetljenje uz rub zaslona. Ima li i prema mnogima savršeni Mate 20 Pro svoju prvu aferu, njoš je neizvjesno, no dobila je vlastiti hashtag nadimak – #gluegate. Evo i zašto.

Vjerujem da vam je poznato da novi Huawei Mate 20 Pro ima 6.39-inčni OLED zaslon za zaobljenim rubom po uzoru na dosadašnje Samsungove top modele. Samsung pak ne stoji iza panela koje Huawei ugrađuje u svoju perjanicu već je navodno riječ o panelima koje Huaweiu isporučuje LG i kineski brand BOE. 

Ovo zelenilo koje je prilično izraženo kad se u zaslon s tamnijom pozadinom gleda u mračnijim ambijentima, navodno se pojavljuje na primjercima u kojima je LG-ev OLED, dok ovi drugi nisu pogođeni. 

Isto tako neslužbeno, neki tvrde kako se zeleni efekt s vremenom pojačava pa su uvjereni da spornu zelenjavu uzrokuje ljepilo ispod zaslona koje s korištenjem i grijanjem uređaja počinje probijati pa stoga ova zasad nepotvrđena afera prema Gsmareni dobija ime #gluegate.

Mate 20 Pro green display #gluegate (4)

Čeka se službeni odgovor iz Huaweia, no priča se kako finska podružnica Huaweia, onima koji Mate 20 Pro donesu s ovakvim zelenilom, zamjenjuje uređaje bez puno pitanja.

Vjerujem da nećemo čekati još dugo na službeni odgovor. Vikend je.

Ako ste i sami već korisnici Mate 20 Pro borca javite nam se u komentarima ispod sa svojim dojmovima o zaslonu ali i općenito. 

Via

Izvor: 1 2 3 4 5

guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Mate

Meni zaslon radi izvrsno na mate20 pro. Nema tog zelenila. Oštar i savrsen.

muki9900

Gdje si ga kupio??

Chopavi slim

Koliko sam pročitao svi zahvaćeni su u zapadnoj Europi i skoro svi su LG, mali broj je BOE defektnih OLED-a. LG ima problema sa ljepilom a BOE sa crtom po ekranu(što je rijetko). Najviše je defektnih u Velikoj Britaniji.

samac

I da ga posjedujem ne bi se zabrinuo. Nov model, pod garancijom…

UVIJEK VJERNI

Kineska posla!

Luka

Moj radi ka švicarski sat, nema tog zelenila i crta nigdje 👍👍👍

muki9900

Gdje je kupljen??

UVIJEK VJERNI

Kontam da je imaginaran. Ha ha ha

Đuro

Precenjena kršina. Sklapaju ga jadnici koji treba da rade 10 meseci za 1 komad. A prvi ga kupuju ovi što treba da daju dve plate za njega.

karl anal

nagađam ovako iz ramena, kaže korisnik jabuke

Marko marko

Opet problemi sa LG oledima 🤣

Zoka

Imam ga 4 dana sve super zaslon extra nema zelenila face id radi fantasticno

Siniša Bačić-Pavković

Prednaručio u A1,kad dođe vidit ćemo.

patak

za sada radi savršeno i nadam se da ce tako i ostati , kupljen u A1