MIUI 10 – Top 5 novih značajki

MIUI 10 - Top 5 novih značajki

Oni koji redovito prate SmartrphoneHrvatska blog i Youtube kanal znaju da ovih dana uokolo nosam Xiaomi Mi 8 Pro. Riječ je o još jednom odličnu telefonu, no o tome više u recenziji. Zasad bacimo oko na pet najvažnijih značajki koje donosi MIUI 10.Čim sam ga pokrenuo i spoji na internet te provjerio ažuriranja ovaj moj testni Mi 8 Pro, obavijestio me da ima novu nadogradnju i to na MIUI 10. Iako još uvijek u podlozi ima Android 8.1, MIUI 10 donosi hrpu zanimljivih značajki pa ako vas zanima o čemu je riječ bacite oko na kratak video osvrt na te meni najzanimljivije novosti.

U videu ispod vidjet ćete kakao je to MIUI primijenio izgled Centra za obavijesti odnosno onih Brzih sistemskih postavki, koje su sad još oku ugodnije ali i praktičnije. Novi je i Multitasking prikaz nedavno korištenih aplikacija. Oblik vertikalnog mozaika mi na prvi pogled i nije za zaljubiti se ali svakako pruža bolji pogled na ono što se odvija u pozadini i lakše je skakati iz jedne u drugu aplikaciju.

Svi oni klizači za kontrolu glasnoće i jačinu osvjetljenja, također izgledaju bolje.

Navigacijske geste dodatno su uštimane pa za navigacijskim gumbima praktički nema potrebe, a uživate u cijelom zaslonu.

PIP ili Picture-in-picture režim rada je također proradio, barem za neke aplikacije pa ćete u videu ispod na primjeru Google Karata vidjeti kako to šljaka.

Za kraj sam ostavi novi App Managment koji omogućuje još lakše uklanjanje aplikacija s uređaja.

Top 5 MIUI značajki ukratko:

  • MIUI 10 novi Centar za obavijesti
  • MIUI 10 novi Multitasking (Recent Apps)
  • MIUI 10 nove kontrole glasnoće i osvjetljenja
  • MIUI 10 navigacijske geste
  • MIUI 10 App Managment

MIUI 10 – Top 5 novih značajki

Imaš nešto za reći?

avatar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.