Novi Google Photos donosi kontrolu bokeh efekta na starije modele iPhonea

Novi Google Photos donosi kontrolu bokeh efekta na starije modele iPhonea

iPhone fanovi, a pogotovo korisnici ovogodišnjih modela iPhonea znaju da ti uređaju podržavaju naknadnu kontrolu bokeh efekta na snimljenim portretnim fotkama. Spas za vlasnike starijih modela stiže iz Googlea koji tu mogućnost dodao u posljednju verziju Google Photos aplikacije za iOS.

Google Photos aplikacija za Androide ali i za iOS uređaje pravi je dragulj i oni koji je ne koriste trebali to učiniti odmah. Taj besplatni Googleov servis u oblak posprema sve vaše snimljene fotografije i videozapise pa ih nikad nećete izgubiti, a dostupni su uvijek i posvuda dok god imate pristup internetu.

Novi Google Photos donosi kontrolu bokeh efekta na starije modele iPhonea

Nova značajka Google Photos aplikacije za iOS donosi cool mogućnost naknadnog podešavanja fokusne točke na starije modele iPhonea poput iPhonea 7, iPhonea 8, iPhonea X. Opcija je inače nativno dostupna samo na ovogodišnjim Xs i Xr modelima iPhonea. Uz to Google Photos na te uređaje donosi i značajku Color Pop, koja pak isto tako na snimljenim fotografijama koristeći AI bojom ističe subjekt u fokusu, a pozadinu pretvara u crno-bijeli svijet.

Google bi ovu mogućnost s lakoćom mogao implementirati i u vlastite Kamera te Foto aplikacije za ove modele iPhonea, no tome se nemojte previše nadati. 

Ako ste vlasnici spomenutih modela iPhonea i nedostaje vam ova opcija, preuzmite novu verziju Google Photos aplikacije iz App Storea i isprobajte. 

Imaš nešto za reći?

avatar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.