Apple u blagdanskom kvartalu zabilježio 15% slabiju prodaju iPhonea

Apple u blagdanskom kvartalu zabilježio 15% slabiju prodaju iPhonea

Apple je danas objavio poslovne rezultate za prošli fiskalni kvartal iz kojeg se premda je riječ o onom udarnom blagdanskom tromjesečju, vidi pad prodaje iPhonea od 15%. Mnogi su ipak odlučili svoje starije iPhone zadržati dulje.

Apple uvijek mora biti poseban pa ni njihovi kvartali nisu kvartali kao kod običnih smrtnika. Tako njihov 1. fiskalni kvartal završava 29.12.

U svakom slučaju, tvrtka je u tom važnom tromjesečju u kojem bjesomučno kupujemo sve i svašta pa i nove telefone, zabilježio pad prihoda od prodaje iPhonea od 15% u odnosu na isti period lani.

iPhone Xs Max - Unboxing i prvi dojmovi

Cook je opet naglasio kako su njihovi iPhone Xs, Xs Max i iPhone Xr najbolji iPhonei koje su ikad napravili, no podbacili su oni od kojih se očekivalo da svoje starije modele iPhonea za Božić zamijene novima, no ti su odlučili zadržati svoje stare pa čak i zamijeniti dotrajale baterije po popularnoj cijeni i tako udahnuti novi život svojim ljubimcima. 

Kako vi ne biste pomislili da će Apple zbog ovih 15% manje staviti ključ u bravu znajte da su u istom tom kvartalu natukao 84,3 milijarde dolara prihoda ili 5% manje no u istom periodu lani, a u blagajni su na kraju kvartala imali 130 milijardi kešovine, tako da straha barem zasad nema.

Zanimljivo je primijetiti kako koliko im prodaja iPhonea baš ne cvijeta, toliko im bujaju prihodi od prodaje usluga, koja je porasla za 19%, a donijela 10.9 milijardi dolara.

Apple

Imaš nešto za reći?

avatar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.