iOS 12.1.4 krpa važan sigurnosni propust, ažurirajte odmah!

iOS 12.1.4 krpa važan sigurnosni propust, ažurirajte odmah!

Korisnici iPhonea ali i ostalih Apple proizvoda koji podržavaju grupne FaceTime pozive vrlo vjerojatno nisu bili ni svjesni buga unutar iOS-a 12.1 koji je omogućio da vas prisluškivanje i povredu privatnosti. Na sreću novi iOS 12.1.4 krpa tu sigurnosnu rupu pa bi bilo pametno da svoje iUređaje ažurirate odmah.

Ovaj je sigurnosni propust otkriven nedavno, a otkad postoji teško je reći, no moguće je da se pojavio nadogradnjom na iOS 12.1, koji je i donio grupne FaceTime pozive, a to je bilo prije skoro tri mjeseca. Naime, zbog greške u kodu, pozivatelj je mogao prisluškivati onog koga zove i prije no što bi primatelj poziva na njega odgovorio.

Drugim riječima netko bi vam uputio FaceTime poziv, vama bi zazvonilo, vi biste počeli psovati i gunđati kako se nećete javiti tom dosadnjakoviću, a dosadnjaković bi sve to lijepo čuo, što je blago rečeno problemčić. 

Ili nije jer će vas dosadnjaković nakon toga prestati maltretirati pozivima, što je isto OK. 

U svakom slučaju Apple je na ovaj propust navodno upozoren prije nekoliko tjedana, no trebalo im je da se pokrenu pa su najprije na neko vrijeme sa svojih servera onemogućili grupne FaceTime pozive pa konačno iOS 12.1.4 nadogradnjom ispravili stvar.

Tako da ako na svojim iPhoneima nosite obavijest o dostupnom ažuriranju i odgađate je već treći dan, bilo bi pametno da to odradite. 

Imaš nešto za reći?

avatar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.