Naslovnica Android Novi Google Drive za Android izgleda ljepše i donosi neke praktične novotarije

Novi Google Drive za Android izgleda ljepše i donosi neke praktične novotarije

7
1
Novi Google Drive za Android izgleda ljepše i donosi neke praktične novotarije

Novi Google Drive za Android izgleda ljepše i donosi neke praktične novotarije

Ovisno o tome koliko često pristupate Google Drive oblaku putem svojeg Android telefona ili koristite li ga uopće, mogli ste primijetiti redizajn te aplikacije za Androide, koji stiže posljednjim ažuriranjem. Uz vizualni eye candy efekt, novi Google Drive donosi i neke praktične novosti.

Google sve ozbiljnije pristupa ažuriranju svoji aplikacija novim material dizajnom koji mi se osobno sviđa. Tako i novi Google Drive sad dobija novi osvježeni izgled s navigacijskimm izbornikom na dnu aplikacije radi lakšeg pristupa pri korištenju uređaja jednom rukom. Na dnu su sad kartice Početna, Sa zvjezdicom, Dijeljeno i Datoteke

Ova prva Početna kartica nudi prikaz nedavno korištenih datoteka na jednom mjestu dok ćete sve što ste ikad uploadali na Googleov oblak pronaći unutar posljednje kartice Datoteke.

Google Drive sad pristupa i nativnoj kameri uređaja kroz izbornik i naredbu skeniranje pa ćete na taj način lako fotkati ono što o obliku jpeg datoteke želite pohraniti u oblaku za pristup s bilo kojeg uređaja i bilo gdje.

Nekima je dostupan i Darko Mode, zatamnjeni prikaz sučelja, što valjda zasad ovisi o regiji, a uskoro će biti dostupan svima.

Ako još niste prigrlili pohranu važnih datoteka na Google Drive, svakako vam to preporučam jer natno je praktičnije, a i sigurnije no korištenje USB memorijskih stickova, koji su u pravilu leglo virusa i malwarea ako ih ubadate posvuda. 

guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Branko55@

Takvu ikonicu ja imam na Samsung Galaxy A3 2016 ! Ovu desno !… u obliku Trokuta okrenut desno bez kofercica!…