Tatino malo zlato: Trogodišnjak blokirao iPad na 48 godina

Trogodišnjak blokirao iPad na 48 godina

Ovo je jedna od onih koja spada pod maksimu “djeca su naše blago” ili možda i nisu. Novinaru Evanu Osnosu njegov je sin upisivanjem krivog PIN-a blokirao iPad na 25 milijuna minuta odnosno idućih 48 godina. Dogodi li vam se isto evo što morate učiniti.

Oni koji su ikad koristili neki od iOS uređaja, znaju da se ukucavanjem krivog PIN-a odnosno lozinke, uređaj privremeno zaključa i da se svakim novim krivim unosom vrijeme blokade produljuje.

Upravo tim sportom se bavio ovaj trogodišnjak, ćaćin ponos pa je u pokušaju upada u ćaletov iPad toliko puta upisao krivi PIN da se ovaj zaključao na 25 milijuna minuta. Drugim riječima, taj je iPad na idućih 47 godina pretvorio u skupu dasku za rezanje špeka. Ili ipak nije?

Na sreću, ma koliko iOS tvrdoglav i mušičav bio, ima rješenja. Ono se ovom ćaći možda neće svidjeti ali je ipak bolje od čekanja idućih 48 godina.

Ako se i vama dogodi nešto slično, svoj ćete iPad, iPhone ili nešto treće na i, povezati s računalom i kroz iTunes odraditi famozni Appleov Restore. To će doduše s njega sve obrisati ali će ga vratiti u život. 

Poruka je to i svima onima, koji svoje iPhone koriste, a da ih nijednom još nisu povezali s računalom i sinkronizirali putem iTunesa da to svakako učine jer bi se i sami jednog dana mogli naći u sličnoj nevolji.

Jeste li se i sami nekad našli u ovakvoj blesavoj situaciji?

Imaš nešto za reći?

avatar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.