OnePlus se popeo na top listu 5 najjačih u premium segmentu

Iako je posve jasno da je nešto trulo na tržištu smartphonea, uvijek će biti onih koji vode, onih koji padaju i onih koji se uzdižu. Tvrtka za istraživanje tržišta Counterpoint objavila je svježu top listu najjačih smartphonea brendova na koju se upisao i OnePlus.

Vjerujem da je svima jasno da je tržište smartphonea doživjelo zasićenje zbog kojeg renomirani brendovi pokušavaju iznaći načina kako se održati, odnosno kako ne izgubiti previše. Mnogi se okreću lansiranju više top modela, a drugi pak pucaju iz svih cijevi i na tržište lansiraju pravu baražu uređaja, kojom bi pokrili što više segmenata tržišta.

Svježa top lista iz Counterpointa potvrđuje Apple na vodećoj poziciji najjačih smartphone brendova u tom premium segmentu. Apple je 2017. imao 58% tog premium kolača, a lani su pali na 51%, no i dalje su suvereni vladar tog dijela smartphone tržišta.

Samsung je na drugom mjestu i u istom je periodu s 23% udjela u premium segmentu lagano potonuo na 22%.

Huawei u tim premium predjelima ima sad 10% udjela i bilježi rast od 2% u odnosu na 2017.

Četvrtu poziciju drži Oppo s 6%, a među top 5 proizvođača u tom premium segmentu pojavio se i OnePlus, koji zasad drži skromnih 2%, no sama činjenica da se našao u ovom društvu je laskava.

Naime, prema Counterpointu u tom top segmentu trenutno je 40 natjecatelja, odnosno 40 svjetskih smartphone brendova, koji nude premium uređaje, a ovih pet na top listi isporučuje 90% ukupnog broja isporučenih uređaja premium klase.

Imaš nešto za reći?

avatar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.