Novi Gmail za Android integrira Tasks, evo kako ga koristiti

Novi Gmail za Android integrira Tasks, evo kako ga koristiti

Google svoje nativne aplikacije ažurira prilično često, tako sad nova verzija njihove aplikacije Gmail stiže s novitetom, koji bi vas mogao i treba zanimati. Odsad ćete naime, iz Gmaila lako svoje obveze prosljeđivati u Google Tasks zadatke.

Ako ćemo biti iskreni, Google se kroz godine gubio s aplikacijama pa je nerijetko bilo više njih s istim zadaćama i gotovo identičnim mogućnostima. Tako je bilo i s aplikacijama, koje su zadatak imale bilježiti obveze i zadatke. Ipak s vremenom se upravo Google Tasks iskristalizirala kao zgodna aplikacija u koju ćete bilježiti sve ono što morate obaviti.

Novi Gmail za Android integrira Tasks, evo kako ga koristiti

Osim pregleda obveza, kroz Google Tasks je moguće postavljati i podsjetnike, koji će vas u zadanom vremenu podsjetiti da te zadatke i odradite. 

Google Tasks je od prije nekog vremena intgeriran u Gmail na webu, gdje ga i sam koristim, a posljednjom verzijom Gmail aplikacije stiže i na Androide.

Kako bi cijela stvar funkcionirala na telefonu će vam trebati novi Gmail, kojeg možete preuzeti s ovog linka, a i Google Tasks aplikacija dostupna u Trgovini Play.

Kako funkcionira?

Kako biste od Gmail poruke načinili Google Tasks zadatak, jednostavno ćete otvoriti taj mail i klikom na tri točkice gore desno u padajućem izborniku odabrati Add to Tasks.

Bacite li nakon toga oko u Google Tasks aplikaciju na mobitelu ili na webu vidjet ćete novi zadatak pa za njega po potrebi možete dodati i podsjetnik.

Isprobajte i javite kako vam se sviđa ta nova mogućnost.

guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments