Novi Gmail + Google Tasks = dobitna kombinacija

Novi Gmail za Android integrira Tasks, evo kako ga koristiti

Google svoje nativne aplikacije ažurira prilično često, tako sad nova verzija njihove aplikacije Gmail stiže s novitetom, koji bi vas mogao i treba zanimati. Odsad ćete naime, iz Gmaila lako svoje obveze prosljeđivati u Google Tasks zadatke.

Ako ćemo biti iskreni, Google se kroz godine gubio s aplikacijama pa je nerijetko bilo više njih s istim zadaćama i gotovo identičnim mogućnostima. Tako je bilo i s aplikacijama, koje su zadatak imale bilježiti obveze i zadatke. Ipak s vremenom se upravo Google Tasks iskristalizirala kao zgodna aplikacija u koju ćete bilježiti sve ono što morate obaviti.

Novi Gmail za Android integrira Tasks, evo kako ga koristiti

Osim pregleda obveza, kroz Google Tasks je moguće postavljati i podsjetnike, koji će vas u zadanom vremenu podsjetiti da te zadatke i odradite. 

Google Tasks je od prije nekog vremena intgeriran u Gmail na webu, gdje ga i sam koristim, a posljednjom verzijom Gmail aplikacije stiže i na Androide.

Kako bi cijela stvar funkcionirala na telefonu će vam trebati novi Gmail, kojeg možete preuzeti s ovog linka, a i Google Tasks aplikacija dostupna u Trgovini Play.

Kako funkcionira?

Kako biste od Gmail poruke načinili Google Tasks zadatak, jednostavno ćete otvoriti taj mail i klikom na tri točkice gore desno u padajućem izborniku odabrati Add to Tasks.

Bacite li nakon toga oko u Google Tasks aplikaciju na mobitelu ili na webu vidjet ćete novi zadatak pa za njega po potrebi možete dodati i podsjetnik.

Isprobajte i javite kako vam se sviđa ta nova mogućnost.

Imaš nešto za reći?

avatar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.