Huawei Ark OS bi mogao biti naziv tvrtkine alternative Androidu

Huawei Ark OS bi mogao biti naziv tvrtkine alternative Androidu

Huawei se na nevolje s Trumpom navodno priprema već neko vrijeme, a budu li primorani na buduće će telefone implementrirati vlastiti OS. Navodno će nositi ime Huawei Ark OS.

Trenutni status quo u odnosu Amerika – Huawei, nikome ne odgovara, a najmanje Huaweiu. Prerano je još za statističke podatke, no prodaja njihovih uređaja ovih je dana bez dvojbe u padu. 

Trenutne zabrane u biti ne utječu na Huawei i Honor uređaje, koji su već u optjecaju. Bilo da je riječ o uređajima u rukama korisnika ili onih na policama trgovina, osim zasad neizvjesnog ažuriranja na Android Q, ti će uređaji nastaviti funkcionirati posve normalno.

Što se pak njihovih budućih uređaja tiče, e oni su zasad pod cijelom hrpom upitnika. Ti upitnici odnose se na hardverski i softverski dio priče. Naime, ostane li na snazi zabrana suradnje s ARM-om, Huawei će morati osmisliti nove čipove bez američke tehnologije u njima.

Što se pak softvera tiče, poznato je da Huawei već neko vrijeme radi i na vlastitu OS-u, kojim bi bude li prisiljen, zamijenio trenutni EMUI.

Navodno bi mogao biti spreman do jeseni s alternativnom Trgovinom aplikacijama i svim ostalim.

Prema informacijama koje izlaze iz Ureda Europske unije za intelektualno vlasništvo (EUIPO), Huaweieva alternativa Androidu mogla bi nositi ime Huawei Ark OS. To je svakako prikladniji naziv od HongMeng OS, o kojemu se dosad šuškalo. 

Huawei je to ime pri tom Uredu zaštitio 25.5. 2019. dakle, friško. 

Kako će Huawei Ark OS izgledati i na koji će način ponuditi ono što sad nudi EMUI i hoće li uopće biti arka koja će Huawei spasiti od potopa, zasad je još neizvjesno.

Što vi kažete na naziv Huawei Ark OS? Zvuči li dobro?

Via

guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
glasnogovornik

meni to zvuči bez veze

Vepar

Meni zvuči ok.Zgodna je ta usporedba sa Noinom arkom…