Samsung One UI u koraku s vremenom

Samsung One UI u koraku s vremenom

Samsung je jubilarnu desetu generaciju svoje Galaxy S serije telefona obilježio između ostalog i redizajnom korisničkog sučelja. Samsungov One UI izgleda osvježeno i moderno, a što je još važnije u fokus stavlja funkcionalnost pa se danas nameće kao najpraktičnije Android sučelje u svijetu sve većih zaslona.

Samsung One UI – moderan izgled s fokusom na bitnom!

Samsung One UI u koraku s vremenom

Samsungovo Android sučelje meni je oduvijek izgledalo lijepo, a novi One UI nastavlja u istoj maniri prateći moderne dizajnerske smjernice. Tako i elementi sučelja, oku ugodno, zaobljenim okvirima prate dizajn hardvera, a ponajprije zaslona sa zaobljenim uglovima. Osvježen je izgled ikonica ali i poznatih Samusngovih widgeta, izgled sata i Always ON zaslona.

Samsung One UI u koraku s vremenom

Ono što je bitno prikazuje se u svojevrsnim fokusnim blokovima, koji kao da plutaju iznad pozadine, čime je i produktivnost podignuta na još višu razinu.

Samsung One UI – sve na dohvat prsta!

Samsung One UI u koraku s vremenom

Pitate li mene, najvažnija novost koju donosi Samsungov novi One UI je funkcionalni pomak interaktivnih elemenata sučelja na dohvat prstu. Svjesni ste da živimo u vremenima kad zasloni smartphone u pravilu sežu preko dijagonale od 6 inča. Pomicanjem gumba, sklopki i klizača niže i postavljanje vizualnih elemenata gore, Samsung je značajno olakšao korištenje uređaja jednom rukom.

Sve to dodatno je začinjeno pametnim gestama među kojima se ističu uključivanje zaslona podizanjem telefona, spuštanje Centra za obavijesti bez rastezanja prsta do vrha zaslona, uklizavanje u izbornik s aplikacijama pa i Samsungove navigacijske geste, koje zamjenjuju tri tradicionalna gumba i tako još bolje koriste punu dijagonalu zaslona.

Samsung One UI – pređi na tamnu stranu!

Samsung One UI u koraku s vremenom

Samsung je novim One UI sučeljem preduhitrio Google i implementirao sve popularniji Dark Mode na sistemskoj razini. Time su osim utaživanja vaše želje da “pređete na tamnu stranu” komplementirali svoje vrhunske AMOLED zaslone, na kojima One UI na tamnoj podlozi izgleda fantastično.

Uključite li taj “Noćni način”, sve će Samsungove aplikacije, zavjesa s obavijestima, multitasking prikaz, postavke pa čak i web sadržaji dobiti tamnu podlogu. To osim što čuva vaše  oči u tamnijim ambijentima ima i blagotvoran učinak na autonomiju uređaja, budući da u tom režimu zaslon troši manje energije.

Samsung Galaxy S10+ recenzija

Bile bi to moje top tri značajke novog One UI sučelja iz Samsunga, koje se s nove Galaxy S10 i A serije ažuriranjima već proširilo na ranije Samsungove uređaje.

Siguran sam da ste i sami uočili neke zanimljive značajke novog  One UI sučelja pa vas pozivam da ih istaknete u komentarima ispod.

guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

5 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Nikola

Imam A8 2018, sve je super, ali bih volio da ima slowmo kao i A30 sto je nedavno dobio bovim azuriranjem.

glasnogovornik

Pitanje u vezi “noćnog načina”. Da li se “ima i blagotvoran učinak na autonomiju uređaja, budući da u tom režimu zaslon troši manje energije” odnosi na AMOLED zaslone ili na bilo koji zaslon današnjih telefona?

glasnogovornik

Hvala

Ivona

Je lijepo ali uzasno sporo. Rađe biram brzinu nego fancy dizajn.