Qualcomm radi na Snapdragon Wear 429 čipu za još bolje nosive gadgete

Qualcomm radi na Snapdragon Wear 429 čipu za još bolje nosive gadgete

Sve vas koji svoje pametne telefone nadopunjujete pametnim satvoima i narukvicama zanimat će da Qualcomm u pripremi ima novi čip. Navodno nazvan Snapdragon Wear 429, ovaj novi čip za nosive gadgete donosi 64-bitnu podršku i moćnije procesorske jezgre.

Qualcomm je još u rujnu prošle godine predstavio Snapdragon Wear 3100 čip namijenjen nosivim gadgetima. Budući da je i on opremljen slabašnim Cortex-A7 jezgrama ipak nije donio naročit napredak u pogledu performansi u odnosu na prethodnika.

Tim više najava ovog novog Snapdragon Wear 429 čipa zvuči zanimljivije. Naime, tvrdi se da će podržavati 64-bitni rad. Činit će ga četiri Cortex-A53 jezgre s 12nm FiNFET arhitekturom. Podrška za 64-bitne sustave omogućit će još bolju kompatibilnost s modernim aplikacijama i hardverom.

Novi Snapdragon Wear 429, koji bi u konačnici mogao nositi i naziv Wear 2700, donijet će podršku za Bluetooth 5.0, LTE ali i EMMC 5.1 pa možete računati i na bržu podatkovnu memoriju. 

Više detalja doznat ćemo kad Qualcomm ovaj čip i službeno predstavi, a onda će biti jasnije na koje će načine poboljšati buduće nosive gadgete.

Hoćemo li napokon upoznati i Googelov smartwatch, koji bi nadopunio Pixel iskustvo, o kojemu se naklapa već dugo?

Ako sami koristite neki pametni nosivi gadget, pišite nam u komentarima o svojim iskustvima.

Imaš nešto za reći?

avatar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.