Ima li Huawei zaista zamjenu za Android?

Huaweievi dužnosnici ne propuštaju komentirati situaciju s Googleom odnosno Androidom. Problem je u tome što su njihove izjave proturječne. Tako je sad tvrtkin Liang Hua opovrgnuo da je Hongmeng OS njihova zamjena za Android.

Sve otkako se u svibnju zaoštrio trgovinski rat na relaciji Amerika – Kina, a Huawei je dospio na Trumpovu listu nepoželjnih kompanija, slušamo o tome kako Huawei ima vlastiti OS, kojim bi po potrebi zamijenio Android.

Imalo smo prilike slušati o Hongmeng OS-u, Ark OS-u pa i Oak OS-u, a kako god da se u konačnici zvao, navodno je kompatibilan s Android i web aplikacijama. Ne samo to. Huaweievi su dužnosnici u nekoliko navrata istaknuli kako je i 60% brži od Androida, što je mnogima zagolicalo maštu.

Bilo je i izjava da će Hongmeng OS službeno biti predstavljen ove jeseni te da bi ga zavrtjeti mogao i nadolazeći Huawei Mate 30.

Sjenu dvojbe nad sve ovo bacio je u petak Huaweiev Liang Hua, koji je na press konferenciji u Shenzenu izjavio kako Hongmeng OS nije razvijen za smartphone već za IoT uređaje (Internet of Things). Android ostaje njihovim prvim izborom kao OS za pametne telefone, a hoće li Hongmeng OS u budućnosti razvijati i za smartphone, nisu još odlučili:

The Hongmeng OS is primarily developed for IoT devices that will reduce latency… In terms of smartphones, we are still using the Android operating system and ecosystem as a “first choice.” We haven’t decided yet if the Hongmeng OS can be developed as a smartphone operating system in the future — Liang Hua

Ako je zaista tako, pitamo se ima li Huawei zaista plan B, ostanu li na crnoj listi i u budućnosti ostanu bez pristupa Androidu i Google servisima.

Izvor

9
Imaš nešto za reći?

avatar
4 Comment threads
5 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
SonicMooseDedaMraxzJosipViktorZg Z6 Recent comment authors

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

newest oldest most voted
Amel Ljutić
Guest
Amel Ljutić

Moguce je da imaju, ali isto tako su mozda potpisali ugovor o koristenju isključivo Androida da bi Trump povukao sankcije, maybe 🤔

Ida
Guest
Ida

Meni su Huawei mobiteli vrh i ne mislim koristiti ni jedan drugi jer ne valjaju..sve su to jeftine replike pa i iPhone koji je najgori od svih tih replika..

Zg Z6
Guest
Zg Z6

Obozavam one komentare koji u istoj recenici pohvale svoj omiljeni brend i pokude sve one koji nisu njihov izbor i to u stilu, ne valja, krs, smece itd.

Viktor
Guest
Viktor

Zg Z6, i ne samo to nego još i izjavi kako je njegov Golf 3 zakon je mu je frend u garaži ubacio nitro a svi u Mercedesu debili jer su ga toliko platili … a iPhone da je replika Huaweia je suvišno komentirat

Josip
Guest
Josip

Toni, kad će Xperia 1 na recenziju? Vidio sam da ju imaš pa jedva čekam 😀 😀
Lp.

DedaMraxz
Guest
DedaMraxz

Gdje si vidio da ima Xperiu 1? Da ga slucajno nisi zamjenio za Tonijev osobni telefon 1+7 Pro?

Josip
Guest
Josip

Pogledaj video recenziju samsung a70 pa ćeš vidjet i xperiju.😊

DedaMraxz
Guest
DedaMraxz

Eh, sad sam ga vidio i ja, na ovoj nedavno objavljeno recenziji A70 na YouTube 🙂

SonicMoose
Guest
SonicMoose

Bilo bi glupo reci da imaju zamjenu a zapravo je blef,mislim da imaju nekakvu verziju koja mozda treba malo sminke i poliranja da bi vidjela svijetlo dana.