Apple za milijardu dolara kupuje Intelov odjel za razvoj i proizvodnju modema, više neće ovisiti o Qualcommu

Pročulo se, a sad je i službeno objavljeno. Apple za milijardu dolara kupuje Intelov odjel za razvoj i proizvodnju modema čime će osigurati vlastite 5G modeme i riješiti se ovisnosti o Qualcommu.

Apple je poznat po tome da voli imati čvrstu kontrolu nad komponentama koje ugrađuje u svoje uređaje. Tako već dugo sami razvijaju vlastite pogonske čipove, a zaslone i modeme naručuje od najboljih dobavljača.

Dosad su koristili modeme iz Qualcomma i Intela no sad u nakani da ne ovise o nikome za milijardu dolara kupuju Intelov modemskim odjel, hrpu intelektualnog vlasništva, opreme, a računa se i da će čak 2200 Intelovih zaposlenika preći u Apple.

Tamo će od realizacije ove akvizicije nekad u Q4 ove godine za Apple nastaviti razvijati 5G modeme za ono što neizostavno stiže – 5G budućnost.

Apple posve jasno ne želi više ovisiti o Qualcommu s kojim su bili u sporu pa je iPhone Xs furao isključivo Intelove modeme.

Iz perspektive krajnjeg korisnika možemo ovu priču sagledati u negativnu kontekstu gdje će Android svijet ostati samo na jednom izvoru modema, onom iz Qualcomma.

Kad si pun para lako je. Kupiš ono što ti fali, ma koliko koštalo.

12
Imaš nešto za reći?

avatar
5 Comment threads
7 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
BozoToni JerkovićChopavi slimcoryAmel Ljutić Recent comment authors

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

newest oldest most voted
Viktor
Guest
Viktor

Ima se može se ☝️👍💪🍏🍏🍏

Ivica
Guest
Ivica

Neće bit’ baš za milion dolara, prije bih rekao za bilion😉. Milion je dobra vikendica na moru.

Amel Ljutić
Guest
Amel Ljutić

Ne zamjeri Toniju, ubi vrucina

Amel Ljutić
Guest
Amel Ljutić

Btw, zar Huawei nema svoj 5g modem za mobilnu platformu 🤔 ili griješim?

Ivica
Guest
Ivica

Huawei, Samsung i Qualcomm zasad. I na Taiwanu mislim da rade 5g modeme

cory
Guest
cory

Mozda ga ne ubi vrucina,mozda ga ubi klima u kuci.

Chopavi slim
Guest
Chopavi slim

Ma da je 10 milijardi $, malo li je za to, kad oni broje svoju štednju, ja mislim, čak i trilijardama(ili kako se već kaže).

Viktor
Guest
Viktor

Formula je jednostavna: vrhunska tehnologija upakirana u vrhunski dizajn, sa stalnim naglaskom na jednostavnost korištenja, rezultirala je kako eksplozivnim rastom prodaje, tako i fantastično jakim brendom i fanatično odanim korisnicima. Apple je s vremenom stvorio uzak i strogo nadziran eko-sustav u kojem su hardver, softver i sadržaj tijesno povezani i međusobno integrirani. Jednom kad uđeš u taj sustav, ne samo što ćeš nastaviti kupovati i druge proizvode i usluge, već ćeš ga vrlo nevoljko napustiti.