Naslovnica Android LG i Naver donose omnitasking na telefone s Dual Screen zaslonima

LG i Naver donose omnitasking na telefone s Dual Screen zaslonima

4
0

Iz LG-a danas javljaju kako su u suradnji s najvećom južnokorejskom internetskom tražilicom Naver, razvili novi preglednik imena Whale, a multitasking na Dual Screen zaslonima podiže na još višu razinu.

Budući da nikad nije stigao do nas, vjerojatno ste i zaboravili da je LG u Barceloni predstavio svoj prvi telefon s podrškom za Dual Screen rad LG V50ThinQ 5G. Sad LG potvrđuje da će u Berlinu predstaviti nove uređaje koji će podržavati dodatni zaslon za tzv. omnitasking.

U to ime su s Naverom razvili poseban preglednik imena Whale, a temeljen je na Googleovu Chromiumu.

Evo detalja u službenoj objavi za medije:

LG i NAVER surađuju za maksimalnu iskoristivost pametnih telefona s Dual Screenom

Whale, internetski preglednik kompanije NAVER optimiziran je da bude savršeno kompatibilan s Dual Screenom

Zagreb, 27. kolovoza 2019. – LG Electronics (LG) i najveća internetska tražilica u Južnoj Koreji NAVER razvili su Whale – preglednik optimiziran za upotrebu na LG Dual Screenu koji multitasking dovodi na potpuno novu razinu.

Whale se temelji na Googleovom open-source pregledniku Chromium te podržava ono što NAVER naziva omnitasking – mogućnost obavljanja nekoliko zadataka istovremeno na jednom zaslonu. Whale podržava način rada koji se temelji na razdvojenom zaslonu s podesivim razdjelnikom kako bi omogućio pregledavanje dvije stranice unutar iste kartice. U kombinaciji s LG Dual Screenom, Whale poprima potpuno novu dimenziju s mogućnošću brzog i jednostavnog kretanja između dva zaslona na kojima se pregledava sadržaj. Korisnici koji uživaju u kupnji putem interneta moći će odabrati željeni proizvod iz glavnog izbornika na jednom zaslonu, dok na drugom zaslonu čitaju opis proizvoda. Bilingvalni korisnici uz Whale mogu istovremeno pretraživati i čitati vijesti na svojim omiljenim web stranicama na dva različita jezika.

LG neprestano traži i razvija nove i kreativne načine kako bi korisnici maksimalno iskoristili tehnologiju Dual Screen koja je prvi put predstavljena s pametnim telefonom LG V50ThinQ 5G. Planira se podrška i za druge uređaje pa će tako LG na sajmu IFA u Berlinu predstaviti svoje najnovije telefone koji podržavaju LG Dual Screen te dolaze s unaprijed instaliranim preglednikom NAVER Whale.

„Korisnicima se sviđa LG Dual Screen zbog njegovih izuzetnih mogućnosti korištenja“, rekao je Chang Ma, stariji potpredsjednik za strateške proizvode u kompaniji LG Electronics Mobile Communications. „Naše partnerstvo s kompanijom NAVER samo je početak šireg Dual Screen ekosustava i još je jedan znak naše posvećenosti da korisnicima pružimo obogaćeno i raznoliko mobilno iskustvo.“

„Besprijekorno iskustvo omnitaskinga je nešto što korisnici svugdje žele i cijene te zbog toga želimo NAVER Whale plasirati na globalno tržište“, rekao je Hyo Kim, voditelj tima za NAVER Whale. „Strateški partneri poput LG-a pomoći će nam da imamo više globalnih korisnika Whalea koji će podržavati više jezika do kraja godine.“

Najnoviji LG-evi pametni telefoni s optimiziranim preglednikom NAVER Whale bit će predstavljeni na sajmu IFA u Berlinu od 6. do 11. rujna. LG-eve aktivnosti na sajmu IFA korisnici mogu pratiti na društvenim mrežama pretražujući #LGIFA2019

guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments