Huawei video teaserima najavljuje novu kameru i brže punjenje za Mate 30

Huawei se za manje od dva tjedna sprema predstaviti novu Mate 30 seriju pa kud puklo da puklo. Da misle ozbiljno nagovješćuju danas i dva objavljena video teasera. U fokusu su još bolje kamere, performanse i brže punjenje.

Huawei Mate 30 teaser

Huawei P20 ekipa lani je svima dala do znanja da na Huawei treba računati po pitanju kamere. Mate 20 Pro nakon njega dodatno je pomaknuo granice je granice da bi P30 Pro periskopskom kamerom zabezeknuo impresivnim zumom, dotad neviđenim na smartphoneima.

Mate 30 i Mate 30 Pro će prema dosad raspoloživim informacijama donijeti novu četverostruku kameru u cirkularnom modulu. Priča se o posebnoj kameri ili makar režimu namijenjenom snimaju videa.

Drugi video nagovješćuje moćne performanse i brzinu koju će osigurati novi Kirin 990, predstavljen prije neki dan. Brzine treba očekivati u pogledu povezivosti i pristupu internetu. Kirin 990 će integrirati i 5G modem pa će Mate 30 Pro biti spreman i za 5G budućnost.

Čini se da će Huawei ponuditi i još brže punjenje. Ranije smo doznali da će bežično punjenje definitivno biti brže, najvjerojatnije pri 25W.

Teaseri nam ništa ne otkrivaju o softverskoj strani priče, koja je htjeli oni to ili ne, ovih dana ipak najzanimljvija. Sad je već sigurno da će Mate 30 serija u optjecaj morati bez Google Play servisa, a kako će to biti prihvaćeno znat će kad uređaji pristignu na tržišta.

Imaš nešto za reći?

avatar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.