Poznati analitičar Ming-Chi Kuo najavljuje zaokret u dizajnu iPhone 2020 modela. Po njemu Apple će prizvati legendarni iPhone 4 dizajn, koji bi s podrškom za 5G trebao povećati prodaju.

Vjerujem da se kao i ja sjećate onog prekrasnog iPhonea 4, kojeg je Jobs predstavio 2010. Ravno staklo straga i sprijeda bez ikakvih stršećih kamera i inih grba i plosnati metalni okvir izgledali su u to doba u usporedbi s tadašnjim telefonima kao nešto iz druge galaksije.

Takav se dizajn zadržao još nekoliko generacija da bi ga Apple zamijenio metalnim unibody kućištem zaobljenih bridova.

Metal je opet s iPhoneom 8 zamijenjen staklom, koje je donijelo napokon i bežično punjenje, a staklo i zaobljeni metalni okvir zadržali su se sve do aktualnih iPhone 11 modela.

Za dogodine Kuo predviđa povratak iPhone 4 dizajna. Razlog navodno nije toliko estetski, koliko funkcionalni. Naime, Apple navodno mora naći bolje rješenje koje će manje ometati prijem do antena unutra kako bi osigurali implementaciju podrške za 5G mreže.

Zanimljivo je da bi baš taj dizajn trebao poboljšati prijem signala. Naime, baš je to dizajn zaslužan za famoznu aferu antennagate, koju ste vjerojatno i zaboravili. Jobs je tada korisnike pokušao uvjeriti da svoje telefone ne drže kako treba.

Taj novi stari dizajn, 5G i OLED zasloni za sve modele pojačat će nagodinu prodaju iPhonea. Kuo predviđa 85 milijuna prodanih primjeraka.

guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

5 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Ivica

Tko nema viziju za budućnost, vraća se u prošlost.

glasnogovornik

historia magistra vitae est

Tomislav

Joj imo sa 4s bio je tad daleko ispred svog vremena, prvi i jedini moj Iphone

alexxx

Bio je očito i ispred iphone11😂😂😂

SonicMoose

Sada budu prodali foru kao Back to retro design… Kao homage Stevi i te fore. Mada mislim da bude tek 2021 izasao, taman je Stevi onda 10-ta godisnjica smrti,pravo vrijeme da na nostalgiji oderu ovcice male… Cijena sitnica, nekih 1500 € ja osnovni model s 512mb rama i 16 gb memorije jer homage ne bi bio onaj pravi da i specse ne budu iz 2011 kao svojedobno kod jabuke 4 CDMA. Navali narode dok jos nije kasno… Predbiljezbe krecu na proljece 2020.