Blast From The Past 07 – Nokia Lumia 520, najpopularniji Windows Phone ikad

U sedmoj epizodi serijala Blast From The Past prisjećamo se ne baš tako glamurozna pametnog telefona Nokia Lumia 520. Upravo je taj mališan najpopularniji Windows Phone telefon svih vremena. Kakav je danas, šest godina kasnije?

Blast From The Past 07 - Nokia Lumia 520, najpopularniji Windows Phone ikad
Nokia Lumia 520

Premda će većina kad čuju Windows Phone pomisliti na Lumiu 1020, onu žutu s 41MP kamerom na leđima, ona nije ostvarila ni približan uspjeh kao ova Lumia 520.

U to doba, 2013. u ponudi Hrvatskog Telekoma koštala je jedva 1000 kunića i idealan telefon za moju majku. Bogme ga je i koristila dobrih par godina, dok nije završio u ladici. Znate da vaši roditelji nikad ništa ne bacaju. Ni moji.

Lumia 520 u tom je trenutku bila kompaktan mali smartphone, fluidan i gladak u radu s novim ali intuitivnim sučeljem. Idealna za svakog smartphone početnika (čitaj, moju staru).

Ono što je fascinantno je da ta Lumia 520 s 512MB RAM-a to svoje Windows Phone 8.1 sučelje gura glatko kao prije 6 godina.

Kad shvatim da smo danas uz Android i iOS mogli imati i treću mobilnu platformu na izbor, duša me zaboli.

No dok ja tu zavijam od tuge, vi nemojte. Bacite oko na video ispod i doznajte kako je to telefon poput Lumie 520 i OS poput Windows Phonea koristiti danas, šest godina kasnije.

Blast From The Past 07 – Nokia Lumia 520

Nekima će možda biti zanimljivo pogledati i moju recenziju Lumie 520 iz 2013. godine i nasmijati se 😂

7
Imaš nešto za reći?

avatar
5 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
NenadChopavi slimNikolaHe3.14 blackorator Recent comment authors

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

newest oldest most voted
orator
Guest
orator

uvijek sam tvrdio da su windows telefoni bili najbolji, uz sva ograničenja koja su imali

He3.14 black
Guest
He3.14 black

Slazem se.

Imao sam HTC 8S i lumia 920, jako mi se svidao sustav i zao mi je kaj nisu uspjeli. Njihov WhatsApp, ta crna u pozadini i opcenito ta elegantnost mi je nesto sto nitko drugi nema.

Nikola
Guest
Nikola

Ja nisam ovaj model,imao sam lumiu 530,640 i 820,system je naravno bio fluidan,ali lumia 820 sa cistom 8 je najfluidnija bila,windows 8.1 je bio puno bagovit,a 10 nisam koristio,kad su imali wp 8 ta verzija systema je najbolja

Chopavi slim
Guest
Chopavi slim

E ja ne samo da sam imao lumia poput dvije 535 i 930, nego još uvijek koristim najfluidniji od svih lumiu 435. Ona je čak brža i od nota8 i note9 i od Xiaomi redmi note7. I nakon par godina radi na wp8 kao nova.

orator
Guest
orator

redom sam imao: Lumia 920, Lumia 530, Lumia 635, Lumia 650 … a još prije njih HTC Touch HD i Samsung I600 … osim posljednjeg, sve su to bili dobri telefoni, neki malo bolji neki malo lošiji, ali radili su dobro

Chopavi slim
Guest
Chopavi slim

Samsung je imao uvjerljivo najgore WP uređaje. Vlastito iskustvo mi to govori.

Nenad
Guest
Nenad

Toni, ako želite pisati o Xiaomi Redmi 1S mogu vam ga posuditi. Još je ispravan i radi.