Nakon što je svoj OnePlus 7 i 7 Pro među prvima ažurirao Androidom 10, OnePlus sad kreće i u javno beta testiranje Androida 10 za starije OnePlus 6 i 6T telefone.

oneplus 6T recenzija
OnePlus 6T

OnePlus je praksu javnog beta testiranja većih nadogradnji usvojio ima nekoliko godina i to im ide prilično dobro. Nakon što se uvjere da softver kojeg su pripremili nema nekih kardinalnih mana, ponude ga u obliku javne bete za sve zainteresirane.

Instalacija ne može biti jednostavnija i ne iziskuje nikakve registracije ni kerefeke kao kod drugih brendova. Dovoljno je s njihovih službenih preuzeti ROM datoteku direktno na memoriju telefona. Potom kroz Postavke Software Update odabrati Local Upgrade i odabrati preuzetu datoteku.

Uređaj sve odradi sam, a kad se telefon restarta na njemu je nova verzija softvera. Osobni podatci i aplikacije su netaknuti.

Poželite li se vratiti na kanal službenih nadogradnji, treba ponoviti postupak ali sa službenom ROM datotekom, koju opet preuzimate s OnePlus stranica.

Tu valja imati na umu da taj postupak, budući da tehnički izvršava downgrade, ipak briše sve podatke s telefona pa svakako odradite backup prije toga.

Android 10 open beta 1 od danas je dostupan za sve vlasnike OnePlusa 6 i 6T pa ako ste za malo avanture, bacite se na posao.

Sve što vam treba, kao i još detaljnije upute pronađite na OnePlus forumu ovdje.

guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Flat

pa evo da rečem nešto u vezi beta nadogradnji….na bivšim op telefonima sam uvijek bio na beti i ok je to šljakalo ali sad na 7pro nisam bio baš prezadovoljan,pogotovo beta2 je bila puna bugova da mi se zgadila,pa sam se vratio na stabilnu na način koji je opisao gore Toni i došo sam do zaključka da sam dobru stvar uradio jer ovaj 10.01 stable je super gladak i evo dosad nisam primjetio nikakve bugove…..pa za korisnike op 6 serije telefona mislim da možda nebi bilo loše da se strpe do stabilne verzije jer ipak je koliko toliko bolja