WhatsApp za Android uvodi novu razinu sigurnosti

Ako ste korisnici Android telefona i WhatsAppa, a ujedno ste blago paranoidni, šaljete i primate škakljive poruke, a punica vam je često u gostima, zanimat će vas ova nova razina sigurnosti, koju uvodi taj najpopularniji chat servis na svijetu.

Nakon što su WhatsApp za iOS opremili zaštitom Touch ID čitačem otisaka i Face ID autorizacijom licem, odsad će to moći i oni s Android verzijom aplikacije.

Dakle osim što otiskom prsta ili licem možete zaštiti pristup telefonu, moći ćete to napraviti i s WhatsApp aplikacijom. Mnogi tako koristeći Smart Lock, na sigurnim lokacijama poput doma telefone drže otključanim pa će ovako znatiželjnicima blokirati pristup WhatsApp sadržajima.

Kako biste upogonili ovu novu mogućnost, trebat će vam najnovija verzija WhatsAppa. Kroz nju ćete otklikati do Postavki / Račun / Privatnost / zaključavanje otiskom i uključiti zaštitu otiskom prsta.

Tu ćete još moći podesiti automatsko zaključavanje odmah, nakon 1 minute ili nakon 30 minuta.

Zasad je dakle omogućena autorizacija čitačem otisaka, a kad će i hoće li biti i licem, iz WhatsAppa nisu rekli. Budući da novi Google Pixeli 4 ovise o Face Unlocku, vjerujem da će ih pritisnuti da to omoguće što prije.

Via

3
Imaš nešto za reći?

avatar
2 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Ivan MartinkoToni JerkovićFortunal Recent comment authors

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

newest oldest most voted
Fortunal
Guest
Fortunal

Pa vec godinu ipo otkljucavan whatsapp sa otiskon i prepoznavanjen lica na huaweiu

Ivan Martinko
Guest
Ivan Martinko

Škaljive poruke?
Malo prespori prsti za mozak 😂