Sony je poznat po svojim vrhunskim senzorima za smartphone kamere, koje nažalost ne zna tako dobro iskoristiti u vlastitim telefonima. Njihov novi senzor IMX686 najavljen je u promo videu. evo što može.

Trenutno jedan od najcjenjenijih senzora kamere smartphonea je 48MP IMX586, a sposoban je snimiti zaista vrhunske fotografije i videozapise koristeći pixel binning za još bolje rezultate u zahtjevnim uvjetima.

Kako međutim za super fotografije i video nije dovoljan samo dobar senzor veći kvalitetan objektiv, a možda i najvažaniji faktor je softver, odnosno algoritmi koji će najbolje iskoristiti mogućnosti hardvera. Zato nerijetko Sonyevi klijenti njihove senzore iskoriste bolje.

Sljedeći Sonyev senzor kamere IMX686 je najavljen. Ne znamo kad točno stiže, no vjerujem da će u prvim telefonima osvanuti početkom 2020.

Sony u ovom videu, koji je iz nekog razloga tek u 480p kvaliteti, predstavlja mogućnosti tog novog senzora. Istaknuto je fotografije nisu snimljene telefonom s IMX686 senzorom već su senzor povezali s računalom i tako okinuli impresivne fotografije, među kojima je i snimak zvjezdanog neba.

Ništa još nije službeno no tvrdi se da je riječ o 64MP senzoru.

Via

guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments