Ništa od Pixela 4a XL

Google će na proljeće lansirati jeftiniju varijantu Pixela 4 pod imenom Pixel 4a, no prema najnovijim informacijama, većeg Pixela 4a XL neće biti.

Pixel 4a
Pixel 4a

Lani je Google po prvi put ponudio jeftiniju varijantu svojih Pixela pa su se Pixel 3a i Pixel 3a XL tamo na zapadu predstavili kao najbolje smartphone kamere u segmentu srednjeg ranga.

Kod nas kako to obično biva, opterećeni porezima i carinama, Pixeli 3a nisu bili naročito konkurentni. Pixel 3a XL kojeg sam privukao kroz šake zaista se dokazao vrhunskom kamerom pa i više no solidnim specifikacijama ali cijenom i demode dizajnom realno nije imao velike šanse.

Sad kad smo zagazili u 2020. aktualizira se priča o njihovim nasljednicima, no kako stvari stoje, umjesto dva, bit će samo jedan – Pixel 4a.

Pixel 4a je već opetovano u renderima pokazao što donosi. Bit će to prvi Pixel s punch hole selfie kamerom, a za razliku od Pixela 4, zadržat će samo jednu kameru na leđima.

Ne baš naročita prodaja Pixela 3a XL, navodno je glavni razlog zašto je Google ove godine odustao od XL varijante Pixela 4a.

Očekivane specifikacije Pixela 4a:

OSAndroid 10
SoCQualcomm Snapdragon 730 ili 765
Zaslon5.7″ ili 5.8″
Gl. kamera12.2MP
RAM4GB
Podatkovni prostor64GB
Dimenzije144.2 x 69.5 x 8.2mm

Imaš nešto za reći?

avatar

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.