Huawei je još uvijek pod američkim sankcijama, što znači da njihovi novi uređaji nemaju pristup Google servisima. Huawei tome namjerava doskočiti ulaganjem ogromnih para u razvoj aplikacija.

Huawei App Gallery

Upravo zbog uskraćena pristupa Google Play Trgovini i Play servisima, Huawei je svoj najbolji smartphone van Kine tek sramežljivo ponudio. Koliko imam prilike čuti može ga se naći u nekim trgovinama u regiji, a u Hrvatskoj zapravo nikako.

Sve prodane količine Mate 30 Pro i ostatka Mate 30 serije zapravo su prodane na domaćem tržištu, gdje ih je za Google briga koliko mene za griz na mlijeku.

Kako bi se iz te situacije ispetljali, Huawei ulaže 26 milijuna dolara u razvoj aplikacija za njihov App Galery. Ta “galerija” aplikacija alternativa je Googleovoj Trgovini Play, a broji navodno 400 milijuna aktivnih korisnika.

Uz Huawei Mobile Services kao alternativu GMS-u, Huaweiu nasušno trebaju aplikacije pa s ovih 26 milijuna dolara namjeravaju privući razvojne programere da im ih naprave.

Umjesto standardnih 30% profita koliko sebi uzimaju Apple i Google, Huawei će uzeti upola manje odnosno 15%.

Kužite li se dakle u programiranje Android aplikacija, znate što vam je činiti.

Tijekom 2019. Huawei je isporučio 240 milijuna pametnih telefona, no Trumpov ban dogodio se u svibnju. Koliko će ih uspjeti isporučiti ove godine, znat ćemo za 12 mjeseci.

guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

3 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Dan Cooper

Google može počet strahovat

Djordje Pesic

Poceo je sa prodajom u Beogradu,imate 7 dana rok da ga vratite ako vam ne odgovara,premijum garancija 2god na razbinanje stakla,plus gratis najnovije slusalice huawei,krece prodaja sutra,tel je brutalan

Dalibor

Sta fali grizu na mlijeku????Posut malo kakaa preko i bog da te vidi….😆😆😆😆😆