Ovogodišnji će MWC u Barceloni, inače najveća svjetska telekomunikacijska smotra, koronavirus nagriza i dalje. Još brendova odustaje ili reducira svoje nastupe.

Nakon što su LG i ZTE prvi otkazali svoje nastupe na MWC-u u Barceloni krajem veljače, u međuvremenu je još svjetskih brendova otkazalo svoje nastupe ili su ih značajno reducirali.

Tako su se s MWC-a povukli još i Amazon, Intel, MediTek, Sony, Vivo i Nvidia. Xiaomi je s druge strane danas potvrdio da će uz poduzete posebne mjere predostrožnosti u Barceloni ipak biti kako je i planirano.

Samsung i TCL će također značajno reducirati svoje aktivnosti na MWC-u.

Posjetitelje i izlagače GSMA (organizator) će podvrgavati mjerenjima temperature, a morat će i potvrditi da nisu bili u kontaktu s nekom tko je možda zaražen. Pitam se samo kako li će to moći potvrditi kad će dvije trećine ljudstva tamo biti odnekud iz Kine.

U svakom slučaju, epidemija koronavirusa će po svemu sudeći ove godine imati značajan utjecaj na kinesku ali i druge ekonomije. Koliko će omesti isporuke smartphonea, koji uglavnom stižu iz kineskih pogona tek ćemo vidjeti.

Stručnjaci su odbacili mogućnost prijenosa koronavirusa paketima koji dolaze iz Kine. Koliko će manjak ljudstva ili smanjem tempo rada utjecati na isporuke novih uređaja zasad je teško predvidjeti.

guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments