Isprobao sam još jedne odlične TWS bežične slušalice s aktivnom supresijom okolne buke. House of Marley Redemption ANC su slušalice koje nije teško preporučiti, a naročito onima koji drže do kvalitete zvuka i praktičnosti.

House of Marley Redemption ANC bežične slušalice koristim preko tri tjedna i nerado ću ih vratiti jer sam zaista uživao u njima.

Dizajnom i konceptom su ove slušalice nalik na Apple AirPods, koje su prve TWS slušalice s dugim “vratom” koji visi iz uha i mikrofon približava ustima. Redemption ANC više je nalik na posljednje AirPods slušalice, koje aktivnu supresiju buke kombiniraju sa silikonskim čepićima.

To ovdje pruža zaista impresivno uranjanje u glazbu budući da vrlo malo okolnih zvukova prolazi pored njih. To je vrlo praktično i za telefoniranje u bučnim ambijentima.

Slušalice dolaze u kutijici za pohranu i punjenje. Znaju kad su u kutiji, znaju kad je kutija otvorena, a kad zatvorena, a možete koristiti i samo jednu ako vam je to praktično, kao na primjer za hands-free telefoniranje.

Atraktivan ekološki dizajn

Kutijica je ruku na srce, nešto veća od one Appleove ili Huaweieve pa ćete ju osjetiti u prednjem džepu traperica. Pritom nije odveć teška.

Rezultat je to i ekoloških materijala, od kojih je izrađena. Naime, i kutijica i slušalice izrađeni su od reciklirane plastike i drva, a umetci od pravog bambusa čine ih jedinstvenim na tržištu.

Tvrtka House of Marley inače je vrlo angažirana u pogledu očuvanja prirode pa kupnjom njihovih proizvoda pomažete u sadnji stabala tamo gdje je to najpotrebnije.

Kutijica je u naravi jednostavna. U njoj slušalice leže, pričvršćene magnetima i pune se PIN konektorima. S prednje strane je LED svjetlo s indikatorom napunjenosti. Uključit će se svaki put kad podignete poklopac. Sa stražnje strane kutijice je gumb za uparivanje.

Same slušalice su iako na prvi pogled glomazne, iz mojih iskustava, savršeno udobne. U uhu su vrlo lagane, a kad ih uglavite zahvaljujući mekanim silikonskim čepićima stoje postojano i dok ste u pokretu.

Zapravo su jedine TWS slušalice koje sam imao prilike koristiti, da da ih za vrijeme trčanja i vježbanja ne moram podešavati. Sve druge nakon nekog vremena imam potrebu malo bolje namjestiti, ove ne i to će biti jako važno svima onima koji trče i skaču uokolo sa slušalicama.

Ništa manje nije važno ni to da su otporne na znoj po certifikatu IPX4 pa ni ako ste najznojavija uspuhana svinja u trku, neće vam otkazati.

Uparivanje i kontrole

Proces uparivanja i povezivanja s uređajim je izuzetno jednostavan. Za prvi put ćete na svojem telefonu (ili nekom drugom uređaju, laptopu, tabletu…) uključiti Bluetooth, podići poklopac kutijice i pritisnuti gumb sa stražnje strane.

Na telefonu će se pojaviti Redemption ANC i nakon što kliknete i dopustite pristup, to je to. Svaki idući put dovoljno je izvući slušalice/u iz kutije i povezivanje će se odraditi automatski.

Nema nikakve aplikacije kroz koju biste nešto dodatno poštelavali na telefonu.

Obje slušalice imaju naravno svoju bateriju, mikrofon, PIN konektore za punjenje ali i senzor s kojim znaju kad ih izvučete iz uha. Svaki put kad slušalicu izvučete iz uha, reprodukcija glazbe se pauzira, a kad ih vratite nastavi. Pritom je dovoljno izvući i jednu.

To je za one situacije u teretani kad te netko dok ti u ušima praši tvoja omiljena mjuza netko odluči pitati kako se pravilno izvodi deadlift.

Glazbu, pozive, ANC kontrolirate tapkanjem po lijevoj odnosno desnoj slušalici. Nakon par korištenja, naučio sam kako točno i kojim intenzitetom kucnuti kako bi dobio ono što želim. Više o tim gestama doznaj iz video recenzije.

Odličan zvuk i aktivna supresija buke

U značajke zvučnika i audio spike se ne razumijem nimalo pa ni toliko ali kvaliteta zvuka je po mom mišljenju izvrsna. Bas je moćan, a jačina zvuka takva da ćete misliti da vam se Marley dere direktno u uho. Odnosno dvojica njih, po jedan sa svake strane. Isprobao sam s raznim vrstama glazbe s jednako dobrim dojmom.

Aktivnu supresiju buke, možete i ne morate uključiti. Ima dva režima ANC i Ambient. Ovaj potonji propušta nešto više zvukova iz okoline, kako vas ne bi pokupilo na pješačkom prijelazu.

Na jednom punjenju ovisno o tome je li ANC uključen ili ne, može se izvući i 5, a bez ANC-a i do 7 sati slušanja glazbe. S kutijicom za punjenje to kumulativno ide preko 20 sati glazbe.

Bateriju u kutijici punite putem USB C kabela. U paketu je fini braided USB C kabel. Kao adapter za punjenje koristite bilo koji od mobitela.

OCJENA

House of Marley Redemption ANC su za mene jedno jako lijepo iznenađenje. Od ovih ću se slušalica nevoljko rastati jer su mi se pokazale izvrsnim.

Kvaliteta zvuka je izvrsna, a aktivno suzbijanje okolne buke uživanje u glazbi podiže na još viši nivo. Slušalice su izuzetno udobne i praktične. Pogodne su za slušanje na kauču ali i pri sportu i u bučnim ambijentima. U ušima stoje sigurno i nakon što ih namjestite nemate potrebu dodatno ih poštelavati.

Otporne su na znoj, autonomija je odlična, a upravljanje i uparivanje izuzetno jednostavni.

Jedinim manama bih mogao istaknuti, ipak nešto glomazniju kutijicu za punjenje i izostanak geste za povratak na prošlu pjesmu.

najbolji izbor mobitela mobis.hr

1390kn ili €183 koliko koštaju u emobile.hr webshopu nije malo ali mislim da vrijede svake lipe, pogotovo ako su vam kvaliteta zvuka i praktičnost na prvom mjestu.

👍 PLUS👎 MINUS
👍 atraktivan i udoban dizajn👎 relativno visoka cijena
👍 izuzetno kvalitetan zvuk👎 nedostaje gesta za vraćanje na prethodnu pjesmu
👍 odlična autonomija👎 kutijica nešto veća od konkurentskih
👍 odlična aktivna supresija okolne buke
👍 ekološki materijali

Usporedi cijene mobitela Nabava.net

Svi mobiteli na jednom mjestu.

Nabava.net ti omogućava pretragu i usporedbu cjelokupne ponude mobitela na hrvatskom tržištu.

House of Marley Redemption ANC VIDEO RECENZIJA

guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments