Je li to moguće?! iOS 14 donosi prave pravcate widgete na Početni zaslon

Neslužbeno se doznaje da nadolazeći iOS 14 na iPhone napokon donosi ono u čemu korisnici Androida uživaju od starta. Naime, izgleda da će iOS 14 donijeti widgete na Početni zaslon iPhonea i iPada.

Apple bi svoj novi iOS 14 trebao predstaviti u drugom dijelu godine, no oni koju su ga se dočepali već marljivo kopaju po njemu i izvlače sočne novosti.

Otkriveno je tako da Apple priprema nove kolekcije i novi sistem postavljanja wallpapera (pozadina). iOS 14 otkriva tri nove kolekcije pozadinskih slika “Flowers”, “Classic Stripes” i “Earth & Moon”.

iOS 14

Pored toga iz koda se da iščitati da će korisnik dodatno moći prilagođavati prikaz pozadine na Početnom zaslonu. Na izbor će biti i standardni te zamućeni prikaz pozadinske slike.

Premda su za Appleov iOS i ovakve mogućnosti prilagodbe već znanstvena fantastika, to nije sve. Naime, iOS 14 otkriva tragove projekta Avocado, a taj izgledno na Početni zaslon iPhonea napokon donosi widgete. I to one prave pravcate, widgete kakve Android ima od verzije 1 na ovamo.

Dosad je Apple widgete oprezno uveo u Centar za obavijesti i Danas stranicu Početnog zaslona.

Izvede li Apple ovaj projekt do kraja, iOS 14 će podržavati postavljanje i premještanje widgeta po Početnom zaslonu kao svake druge aplikacije.

Jobs se od ovog vjerojatno opet prevrće pod zemljom ali vjerujem da će iPhone korisnici s veseljem dočekati ove nove opcije prilagodbe.

Meni osobno, a i mnogima među vama, iOS je naspram Androida dosadan. Ovo bi ga učinilo kudikamo zabavnijim.

Via

7
Imaš nešto za reći?

avatar
6 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
8 Comment authors
OnePlusOnejohnIvicaPrydaCroSanjin Recent comment authors

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

newest oldest most voted
Tibor
Guest
Tibor

ako vas dvojica zbog widgeta prelazite na iphone, ako je to najbitnija razlika između iosa i androida

Sanjin
Guest
Sanjin

widgeti ili otvorenost sustava …. ma widgeti, naravno

PrydaCro
Guest
PrydaCro

Nakon godina koristenja android presao sam prosle godine na ios. Uzeo sam iphone 11 obicni i super sam zadovoljan. Naravno nije nista savrseno tako ni ios al sam veoma zadovoljan. Zadnji moj android uredjaj je bio HTC U12+ i nisam vise imao zivaca sa cekanjem nadogradnji i to mi je bio okidac da napustim android.

Ivica
Guest
Ivica

Uvijek je novi model puno bolji tehnički od starog nekoliko godina bez obzira na OS🙂

john
Guest
john

…zelite widgete…mozeee, cijena prava sitnica 🙂
…2028…iOS 35 omogucio osobni razmjestaj ikona…

OnePlusOne
Guest
OnePlusOne

koristio sam widgete na pocetku androida,to uopce nema smisla,ni jedan jedini widget…jedino sat widget uvijek imam..ostalo ni u ludilu,ne vidim kako je to korisna i prakticna stvar uopca