Naslovnica Android Ovaj wallpaper nikako nemojte postavljati na svoj telefon!

Ovaj wallpaper nikako nemojte postavljati na svoj telefon!

56
4

Svega danas ima na internetu pa i opasnih wallpapera koji telefon mogu baciti u svojevrstan napadaj. Ma kako vam možda dobro izgledao, ovaj wallpaper nikako nemojte postavljati na zaslon svojeg telefona.

Dosad smo imali mailove i SMS-ove koji telefone bacaju u trans. Aplikacije napucane spywareom i raznoraznim malwareom vrebaju sa svih strana, a naročito kad se preuzimaju sa sumnjivih web lokacija.

Ovo je sad ako se ne varam, prvi put da imamo sliku koja na neki način određenim Android telefonima postavljena kao pozadinska slika izaziva epileptični napadaj iz kojeg ih nije lako izvući.

Valja napomenuti da isti wallpaper nije opasan za sve Android telefone, a iako još nije potvrđeno, navodno ovisi o tome kako uređaj postavlja wallpaper. Točnije, možda ovisi o tome je li postavljanje wallpapera dio sistema OS-a ili samo aplikacije Pokretača (launchera).

Jednako tako, pokazalo se da nakon što se ista slika modificira kroz neki od foto editora, više ne izaziva nevolje.

Ukratko, zaobiđite ovaj wallpaper, a kako to izgleda kad ga se postavi na Pixel 2 pogledajte u videu ispod.

Via

guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

4 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Amel Ljutić

Android mi izgleda kao windows, a iOS kao Linux, po pitanju ranjivosti sistema

he3.14 black

Niti je jedan sigurniji, a drugi manje siguran. Pogledaj ukupan broj korisnika Windowsa i broj korisnika iOS-a. Kaj mislis zasto se hakeri vise fokusiraju na jedan sistem? Identična situacija je ovdje. Također, sjeti se The Fappeninga, isključivo slike sa ajfona su ukradene, a dva tjedna kasnije oni najavljuju iPay ili nekaj i govore kako su najsigurniji na svijetu. Blam i pol. Sve u svemu, onaj tko ti hoce ukrasti podatke, to će i napraviti i ti tu realno možeš jako malo učiniti. Identična stvar je sa autom. Sve kaj ti možeš napraviti je onemogučiti i smanjiti šansu krađe protiv lopova… Read more »

Tibor
Emin

iOS je zato dosta ograničen i ima jako zatvoren ekosustav. Ali opet nema tu veze koji OS koristiš ako ne razmišljaš prije nego što nešto učiniš.