Renomirani leakster potvrđuje 120Hz ProMotion zaslone iPhone 12 Pro modela ove jeseni. Nasreću, pratit će ih i nikad jače baterije u iPhone obitelji.

Ice Universe opetovano se dokazao vjerodostojnim leaksterom pa s obzirom da i ova dolazi iz njegova Twitter pera, prihvatit ćemo je kao kao istinu.

Prema njegovim saznanjima iz navodno pouzdana izvora, iPhone 12 Pro i iPhone 12 Pro Max, pridružit će se najesen 120Hz ekipi. Poznato je da se u Android taboru može sad već naći popriličan broj telefona sa 90 pa i zadnje vrijeme i 120Hz zaslonima.

Samsung je na primjer sva tri Galaxy S20 borca opremio izvrsnim 120Hz AMOLED panelima, no neki su zamjerili ograničenje 120Hz osvježenja samo pri 1080p+ rezoluciji. Realno je to više no dovoljno ali eto, uvijek će biti onih koji će naći razloga za prigovor. Ne treba uopće sumnjati u to da je osnovni razlog tom ograničenju utjecaj kojeg ima na autonomiju.

Apple tim brigama namjerava doskočiti ProMotion tehnologijom. iPhone će tako dinamički uključivati 120Hz osvježenje dok korisnik scrolla kroz sadržaje, a vraćati na 60Hz dok se prikazuje statični sadržaj.

Samsungov će zaslon Galaxya Note 20, čuli smo, imati prednost LTPO panela, koji dinamički može podržavati osvježenje zaslona u rasponu od 1HZ do 120Hz i tako biti još energetski učinkovitiji.

Stoga će, tvrdi opet Ice Universe, iPhone 12 Pro uređaji imati nikad jače baterije.

guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

3 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Amel Ljutic

Vjerujem da ce Iphone 12s pro ili kako ce se vec zvati, da ce imati LTPO Display jer Samsung drzi te Display barem pola godine za sebe

SonicMoose

Nikada jaca baterija,cak 3200mah u Maxi Delux modelu 🙂

Tibor

Kad mi iskoči reklama za KRA-DE-ZE padne mi mrak na oči