Glasine o nadolazećem Snapdragon 875 čipu iz Qualcomma najavljuju kao i obično bolje performanse ali i podršku za 100W punjenje. Pritom će mu cijena radikalno narasti.

Qualcomm će najprije ovog ljeta lansirati Snapdragon 865+ osvježenje aktualnog top čipa za odlikaše. Taj plus u imenu donijet će mu ne baš tako neznačajan skok u taktu s 2.84 GHz na 3.09 GHz. Najvjerojatnije prvi koji će ga iskoristiti je Galaxy Note 20 iz Samsunga, a hoće li biti i njegov ekskluzivni pogonski čip ili će biti i Exynos varijante, zasad nije poznato.

Snapdragon 875 će pak biti predstavljen najvjerojatnije u 12. mjesecu kako bi bio spreman za iduću sezonu flagship uređaja. Bit će to 5nm čip iz TSMC pogona, a navodno će uz tri velike Cortex-A77 jezgre imati i nove Cortex-X1 jezgre. Te će pak biti 33% brže od Cortex-A77 jezgri.

Uz očigledno zvjerske performanse, novi Snapdragon 875 podržat će i super brzo 100W punjenje baterije.

Sve to skupa vidjeli smo, podiže cijenu Qualcommova top čipa na navodno čak $250, dok je za njegova prethodnika trebalo platiti oko $150.

Naravno da će u konačnici rezultat toga biti još više cijene flagship telefona iduće godine.

guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Bozo

Ne bi ja “šamarao” bateriju s tom snagom! Pa ako je brzo punjenje na 12V, kabel mora davati cca 8.5 Ampera, na 5 volti – 20 Ampera (W/V). Ja nisam našao takav kabel iako koristim uglavnom Anker kablove!

AdiSA

Zivotni ciklus baterije 20 punjenja