Najpopularniji chat servis na svijetu WhatsApp novom verzijom postaje još bogatiji. Konačno dobiva podršku za toliko popularne animirane stickere, a dijeljenje kontakata olakšano je QR kodom, no ni to nije sve.

WhatsApp je prisutan u 180 zemalja svijeta, gdje ga koristi preko 1.5 milijardu korisnika. Dnevno ga aktivno koristi više od milijardu ljudi, koji svake minute pošalju 29 milijuna poruka.

Indija je apsolutni rekorder popularnosti s preko 200 milijuna aktivnih korisnika dok je na američkom tržištu relativno slabo zastupljen s 23 milijuna korisnika.

Sad kad ste se nahranili svježim statističkim podatcima evo što je to novo u najnovijoj verziji WhatsApp aplikacije.

Za mene osobno jedna od najiritantnijih značajki chat servisa stiže i na WhatsApp. Nakon što su na nekim drugim chat servisima, animirani stickeri (naljepnice) postali mega popularni, konačno su podržani i u WhatAppu. Paketi animiranih stickera odsad će biti ponuđeni unutar aplikacije. Dosad sam morao trpjeti gifove, a sad će me neki daviti i animiranim naljepnicama.

Nadalje, odsad će svaki korisnički profil dobiti QR kod putem kojeg ćete svoj broj još lakše podijeliti s drugima. Više nema ručnog ukucavanja brojeva, imena i ostalog. Dovoljno će biti uslikati QR kod na zaslonu mobitela. Ovo čak i pozdravljam.

Dark Mode, koji je već neko vrijeme prisutan u WhatsApp aplikaciji, odsad će biti omogućen i na web verziji, koju mnogi redovito koriste dok sjede za računalom. Cool.

Iskustvo grupnih videpoziva bit će poboljšano na način što ćete u svakom trenutku jedan od videa moći razvući preko cijelog zaslona. Dodan je i gumb za brzo pokretanje video chata u grupnim glasovnim pozivima s do 8 sudionika.

Zadnja i posve jasno najmanje bitna novost su statusi koji su sad dostupni i na uređajima s KaiOS-om.

Sve ove novosti, ako već nisu stižu vam tijekom sljedećih nekoliko tjedana.

Sve novosti zorno su prikazane i u kratkom videu:

guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

3 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Alexxx

Ne znam za te stickere ali gifovi su fenomenalna stvar…moraš se malo opustiti Toni😂

Tibor

opet te izgleda je*e stranica – prazna naslovnica, nema ničega 🙁
edit: sada opet sve radi

Last edited 3 months ago by Tibor
Anamarija

A