LG je dosad odolijevao preklopnim smartphoneima poput Galaxy Folda i Mate X-a i dalje se drži svojih dodatnih zaslona. Za iduću godinu pak navodno namjeravaju jedan od svojih ambicioznijih patenata pretvoriti u djelo. Nosi ime Project B.

Da će se u konačnici i u ne tako dalekoj budućnosti pojaviti uređaji koji će po potrebi biti kompaktni, a po potrebi nuditi veliki zaslon, uopće nema dvojbe.

Dosad smo vidjeli neke prve pokušaje u obliku uređaja sa savitljivim zaslonima, koji se preklapaju i rasklapaju. Ovdje ste dosad imali prilike čitati i gledati recenzije Samsungovih Galaxy Fold i Galaxy Z Flip uređaja. Jasno je da su oni impresivni iz kuta inovacija no da tu ima još mjesta za poboljšanja također stoji.

LG je još ranije patentirao uređaj koji ima plastični zaslon koji se rola, savija ili namotava ako hoćete. Zamislite uređaj koji ima za današnje pojmove standardni 6.x-inčni ekran, no po potrebi ćete ga moći razvući u stranu na recimo 3 ili 4 puta veću površinu.

Tvrtka je navodno započela s proizvodnjom prototipa u svojem pogonu u Pyeongtaek. Zanimljivo je da pritom ne koriste vlastiti savitljivi zaslon već jedan tvrtke Boe.

Put od početka do komercijalno finaliziranog proizvoda obično čine 3-4 prototipa.

Kako će u konačnici izgledati zasad ne znamo. Imamo samo ove konceptne rendere nastale prema LG-evim patentima, no špekulira se da bi LG ovakav uređaj trebao predstaviti početkom 2021.

guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
igi

Deluje interesantno. Sutra-prekosutra će se neko setiti da isto napravi i sa pametnim satovima (onim kvadratnim).
Ali ipak – ništa bez pametnih sočiva 😉