Još malo glasina iz Appleova tabora navješćuje nikad više RAM-a na jednom iPhoneu. Leakster koji se krije iza imena @L0vetodream tvrdi da će iPhone 12 serija donijeti čak 6GB RAM-a, no ne za sve.

To “čak 6GB RAM-a” Android ekipi će se zasigurno učiniti smiješnim jer su tamo na 6GB RAM-a navikli odavno i to za sitne pare. Međutim, jabuke i kruške ne treba miješati. Trenutno najjači iPhone 11 Pro Max, jedan od najmoćnijih telefona na svijetu trenutno, raspolaže s 4GB RAM-a. Jednostavno mu ne treba više jer em je iOS iako vizuelno nikad bliži Androidu, fundamentalno drugačiji, em je Apple u potpunoj kontroli nad softverom i hardverom.

S druge strane Androidu RAM-a nikad previše, a hardver stiže sa toliko strana i začinjen s toliko začina da je jednostavno nemoguće jamčiti ujednačeno korisničko iskustvo. U Android taboru ako nemaš 6GB RAM-a ne ustaješ iz kreveta, a današnjih 12GB u top segmentu za manje od mjesec dana moglo bi biti podignuto na 16GB.

Ako se najave leakstera @L0vetodream obistine, Apple će najesen ipak podebljati RAM s aktualnih 4GB na 6GB, no ne za sve iPhone 12 modele. Prema njegovim saznanjima, raskošnih 6GB radne memorije dobit će iPhone 12 Pro i iPhone 12 Pro Max, dok će se obične 12-tice morati zadovoljiti s 4GB.

Razloge za to možemo vjerojatno tražiti u 5G povezivosti ali novom LiDAR senzoru kamere na leđima Pro modela.

Koliko god RAM-a da bude, očekujemo čak četiri nova iPhonea 12 ove jeseni.

guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

5 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Amel Ljutic

I ništa od 120Hz displaya, nazalost. Iako ce snimati do 240Fps,neces to moci vidjeti

AdiSA

Jesi li siguran, ubise se hvaleci sa 120Hz zaslonom.

Amel Ljutic

Prema zadnjim Info ako im je vjerovati nista od 120Hz,vjerovatno ce ga dobiti 12s ili 13

Ivica

Sa vrhunskim procesorom, 6 giga je više nego izvrsno.

AdiSA

Na iphone je 3gb sasvim ok, optimiziran software, mocan cpu to leti.