Naslovnica Vijesti U inat svima, Huawei u prvom polugodištu ostvario rast od 13.1%

U inat svima, Huawei u prvom polugodištu ostvario rast od 13.1%

372
7
U inat, Huawei u prvom polugodištu ostvario rast od 13.1%

Sumnjam da među vama ima puno onih koji nisu upoznati sa situacijom u kojoj se Huawei nalazi sad već više od godinu dana. Iako bi tu godinu vjerojatno najradije zaboravili, valjda u inat svima, a zahvaljujući lojalnom domaćem tržištu, Huawei je u prvom polugodištu ove godine uspio ostvariti rast od 13.1% u odnosu na isti period lani.

Huawei je objavio poslovne rezultate za prvu polovicu 2020. koji pokazuju kako je kompanija u tom razdoblju ostvarila prihod od 64,2 milijarde dolara (454 milijarde CNY), što je 13,1 posto više u odnosu na isto razdoblje prošle godine, uz neto profitnu maržu od 9,2 posto.

Koliko dugo Huawei može izdržati u ovoj blago rečeno, nepovoljnoj situaciji neizvjesno je. Za očekivati je da će se situacija mijenjati kad i ako Trump izgubi izbore u SAD-u.

Više iz službene objave za medije:

Dvoznamenkasti rast Huaweija u prvoj polovici 2020.

Zagreb, 14. srpnja – Huawei je objavio poslovne rezultate za prvu polovicu 2020. koji pokazuju kako je kompanija u tom razdoblju ostvarila prihod od 64,2 milijarde dolara (454 milijarde CNY), što je 13,1 posto više u odnosu na isto razdoblje prošle godine, uz neto profitnu maržu od 9,2 posto.

Huaweijevi operateri, poduzeća i kompanije koje proizvode potrošačku elektroniku ostvarile su 22,6 milijardi dolara (159,6 milijardi CNY), 5,1 milijardi dolara (36,3 milijarde CNY), odnosno 36,2 milijardi dolara (255,8 milijardi CNY) prihoda.

Kako se zemlje diljem svijeta suočavaju s pandemijom COVID-19, informacijske i komunikacijske tehnologije (ICT) postale su ne samo ključni alat u borbi protiv virusa, već i pokretač gospodarskog oporavka. Huawei je prilikom objave rezultata istaknuo svoju posvećenost u radu s operaterima i industrijskim partnerima na održavanju stabilnih mrežnih operacija, ubrzanju digitalne transformacije i podršci u naporima za suzbijanje lokalnih epidemija te ponovnom otvaranju lokalnih gospodarstava.

Huawei će nastaviti ispunjavati svoje obveze prema kupcima i dobavljačima. Kompanija će opstati, napredovati i doprinijeti globalnoj digitalnoj ekonomiji i tehnološkom razvoju, bez obzira na buduće izazove koji predstoje.

Objavljeni financijski podaci predstavljaju nerevidirane podatke objavljene u skladu s Međunarodnim standardima financijskog izvještavanja; uz tečaj na kraju lipnja 2020.: USD 1 = CNY 7,0677.

guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

7 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Samebeg

Mogao bi huawei ubrzo opaliti samarcinu americi jer je lako moguce da ce izaci iz svega ovoga jaci nego ikada.

AdiSA

Mogao bi malo sutra jedina prava sila u svijetu je amerika, huawei je slabasan da bi ista mogao naskoditi , sahranit ce ga zapad van kine svi ovi poslovni rezultati su ostvareni u kini jer je u tom periodu kod njih pandemija popustila, a u ostatku svijeta bila na vrhuncu, korono im je pogodovala da prodaju na svom trzistu dok van kine biljeze pad od 60% te podatke nece da objave, potrovali su cijeli svijet to im je islo na ruku, slucajno, ili namjerno druga je prica.

Danchibald

I sad jos dodaj da si jabuka fan 😂😂😂😂

AdiSA

Nikada u zivotu nisam imao iphone, tako da ti taj biser ne stoji, znam da vas sektase istina boli, ali tako je
Realno potrovali su pola svijeta pa iskoristili situaciju.

Last edited 24 days ago by AdiSA
Juvoslav

Adisa ti je Samsung boy, samo samsung i ništa više. Kina je jača sila nego Amerika. Amerika je naučila samo čekati i kopirati Kinu, na bilo kojem području. Zato jedino i mogu prijetiti izmišljajući toplu vodu.

AdiSA

To ti mislis, vise sam imao huawei nego samsung mobitela, a cijela kineska tehnologigija pociva na pokradenoj, i iskopiranoj zapadnoj tehnologiji da zapad nije izmjestio fabrike u kinu radi jeftine radne snage, a kinezima bilo blizu da sve pokradu danas bi im vrh industfije bila proizvodnja stapica zd jesti rizu, sve su bezocno pokrali. I prdkopirali od zapada to ne cinjenica, a ti misli sta hoces.
Mozes ti biti huawei sektas dok si ziv, ali oni su uskoro mrtvi van kine, i bas me zivo zaboli barem ima izbora, a ne bacati pare na njihove nekompletne telefone.

Last edited 22 days ago by AdiSA
Juvoslav

Čeka, a tko danas razvija tehnologiju, Kina ili ostali? ajde ne seri, Kina je od vojne do ostale tehnologije godinama ispred svih. A Huawei što je izmislio, drugi su kopirali. Trenutno je Samsung taj koji kopira sve i svašta, ali badava kad su na teškim drogama. Ja sam imao više samsunga nego svih drugih, i mrzim ih iz dna duše – osim “A” serije. S serija je dno dna.