MediaTek je danas otkrio novi čip serije Dimensity, kojim se želi nametati u segmentu srednjeg ranga. Dimensity 720 ima osam jezgri, a integrira i 5G modem.

U segmentu pametnih telefona srednjeg ranga Snapdragoni serije 6 i 7 vladaju poprilično suvereno. Budući da je Huawei svojim čipovima skoro pa posve van igre, MediaTek vidi svoju priliku za nametanje.

Ovaj danas nije prvi njihov čip u Dimensity seriji čipova ali bi mogao biti njihov najpovoljniji 7nm čip s podrškom za 5G. Svojom arhitekturom, Dimensity 720 je pozicioniran nešto ispod Dimensity 800 SoC-a, a otprilike u rangu Snapdragona 690.

Čini ga osam procesorskih jezgri u konstelaciji dviju Cortex A76 jezgri takta 2GHz sa još šest A55 jezgri istog takta. Grafiku će odrađivati ARM Mali G57 MC3 mobilni GPU.

Kao takav, Dimensity 720 namijenjen je segmentu srednjeg ranga. Podržat će 90Hz zaslone rezolucije do 1080×2520, 64MP single kamere ili 20+16MP duo kamere te do 12GB LPDDR4X RAM-a i UFS 2.2 podatkovne memorije.

Problem mu neće biti ni snimanje i reprodukcija 4K videozapisa, a integrirani 5G modem čini ga spremnim za globalne sub-6GHz 5G mreže.

Koji će biti prvi smartphone pogonjen ovim novim Dimensity 720 čipom ostaje nam za vidjeti. Računajte na to da bi se trebali pojaviti do kraja godine.

guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments