Neke među vama ohladila je informacija da će Galaxy Note 20 na ovim prostorima opet pogoniti Exynos 990, no kako se doznaje taj Exynos 990 je dodatno poboljšan i na razini Snapdragona 865+ ako ne i bolji.

Ove se sezone proljeće/ljeto na internetu povela poprilično žestoka rasprava na temu Exynos vs. Snapdragon. Naime, neki su pokušali raznim testovima dokazati kako je Galaxy S20 elipa pogonjena Snapdragon 865 čipom bolja, brža i izdržljivija od one pogonjene Exynos 990 čipom iz Samsunga.

Sad kad je Galaxy Note 20 pred vratima, a doznalo se da će ga pogoniti Exynos 990 hajka se opet zahuktava. Doznaje se međutim da je taj čip komotno mogao nositi ime Exynos 990+ jer je u međuvremenu dodatno poboljšan i optimiziran u odnosu na Exynos 990 iz Galaxy S20 serije.

Isti izvor navodi kako će performanse tog poboljšanog Exynosa 990 biti na razini Snapdragona 865+ iz Qualcomma.

Samsung je također navodno toliko uvjeren u kvalitetu Exynosa 990 da od njega namjeravaju napraviti verziju za PC.

Osobno sam imao prilike koristiti samo Galaxy S20 modele namijenjene ovim prostorima, dakle one s Exynosom 990 unutra i nisam uspio uočiti mane koje se ističu. Sva tri modela bila su mi na testu brza i fluidna, a autonomija više no u redu. Možda zaista u direktnoj usporedbi razlika ima, no sumnjam da su baš takve da bih zbog njih uvozio Samsungov telefon od ne znam kuda.

Je li vam zaista toliko bitno hoće li novu Note 20 seriju pogoniti Exynos 990 ili Snapdragon 865(+)?

guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

5 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Flat

Uz note 20 seriju bit će predstavljen i novi 2.5 UI koji ce neposredno iza note 20 serije stići na s20 seriju.
Pitam se hoće li tada moći softverskom nadogradnjom dodatno optimizirati i exy 990 na s20 seriji i hoće li moći benchmark testovi to i pokazat

ibor

Taman da su jednako brzi, dokazano je da Exynos procesor troši 25-30% više baterije, odnosno da je Snapdragon puno štedljivji.
Po meni Samsungu treba pokazati kitu i neka odyebe s tom praksom, ili svima jednako ili nikako..

AdiSA

Ako ti se ne svidja ne kupuj, i nelupaj oko toga 30% vise trosi, po svim recenzijama 12-15% sto se da optimizacijama srediti da bude jos bolje.

Last edited 3 months ago by AdiSA
Amel

Ukoliko nisi pročitao članak (a sudeći po ovome što pišeš oćito je da nisi) Exynos 990 će biti i bolji po bateriju kao Snapdragon. Nemoraš hejtati, ukoliko ti se nešto ne sviđa jednostavno zaobiđeš i nikom ništa.

AdiSA

ma smara lik, a dao bi guzice za ultru, ili note makar sa exynosom.