Unatoč nametnutim sankcijama, a uvelike zahvaljujući krizi nastaloj zbog pandemije koronavirusa, Huawei je u 2. tromjesečju po broju isporučenih smartphonea nadmašio Samsung, izvještava Canalys.

Prema svježe objavljenim podatcima tvrtke za istraživanje tržišta Canalys, Huawei je u 2. tromjesečju ove godine, izvojevao veliku pobkedi protiv svojeg najvećeg rivala. Naime, usljed pandemije koronavirusa i sveopćeg sunovrata prodaje smartphonea Huawei je rijekom 2. kvartala na globalnoj razini isporučio 55.8 milijuna smartphonea ili 5% manje no u isto vrijeme lani.

Samsung je s druge strane isporučio 53.7 milijuna smartphonea ili zamjetnih 30% manje no u istom periodu lani.

Postavlja se pitanje kako je to Huawei uspio usred svega ovoga što se događa isporučiti toliko uređaja.

Odgovor je u biti jednostavan. Premda im američke sankcije nikako ne idu na ruku u prodaji telefona bez Google servisa na globalnoj razini, pandemija koronavirusa, koja trenutno ubija Samsung i ekipu, Huaweiu na domaćem tržištu u oporavku, ide u korist.

Tako je Huawei prema Canalysu, u Kini u 2. tromjesečju isporučio 8% uređaja više. To im je unatoč padu prodaje od 27% na globalnoj razini, u Q2 bilo dovoljno da po prvi put nadmaše Samsung.

Po prvi put u posljednjih 9 godina u jednom kvartalu, najviše telefona nisu isporučili Samsung ili Apple, već neko treći. U ovom slučaju Huawei.

Huawei je do maksimuma iskoristio globalnu krizu uzrokovanu koronavirusom i ekonomski oporavak domaćeg tržišta pa je 70% od isporučenih smartphonea isporučeno na domaćem kineskom tržištu.

Koliko će im to pomoći da prebrode oštar pad prodaje njihovih telefona bez Google Servisa u svijetu, pokazat će vrijeme.

Znate onu: “Kad jednom smrkne, drugom svane.”

guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments