Neke među vama zasigurno će obradovati najava povratka BlackBerrya u igru. Svoj povratak BlackBerry najavljuje za 2021. kad će lansirati novi Android 5G telefon s QWERTY tipkovnicom.

Vjerujem da neke zaista veseli ideja o Android telefonu s najboljom fizičkom tipkovnicom na svijetu, no većina je ipak pritiskanje fizičkih gumba zaboravila.

Zaslon osjetljiv na dodir još tamo 2007. označio početak kraja za taj koncept, a BlackBerry brend je u međuvremenu nekoliko puta pokušao vratiti se u smartphone arenu.

2013. BlackBerry 10 OS nije najbolje prošao modelom Passport da bi 2015. BlackBerry pokušao novi život na Android platformi modelom Priv s tipkovnicom na izvlačenje.

2016. odustali su od proizvodnje telefona i BlackBerry licencu prodali kineskom TCL-u, koji prava na BlackBerry ime ima do kraja ovog mjeseca. Ne mogu se baš pohvaliti nekim velikim uspjehom.

Na scenu navodno stupa OnwardMobility, koji će eto biti četvrti ili čak peti ako u priču ubrojimo i jednog indijskog operatera, a da se upušta u plasiranje BlackBerry uređaja na tržište.

BlackBerry coming 2021

Zasad nema puno informacija. Praktički ništa osim da novi BlackBerry stiže 2021. u obliku 5G Android telefona s QWERTY tipkovnicom.

Što reći osim, im poželjeti sreću. Mada, teško da to više može proći.

Prisjetite se najsvježijeg BlackBerry telefona koji se pojavio na našem tržištu – BlackBerry Key2

guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

6 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Tibor

Neće ovaj BlackBerry biti kao oni nekadašnji koji se nisu kupovali zbog tipkovnice. Kupovali su se zbog nečeg drugog.

du6mi

Izvorni Blackberry je bio veliki problem za tajne službe, u neke arapske zemlje nisi smio s njime ući, odmah si bio proglašen za špijuna jer se teško prisluškivao. Navodno su se podaci kriptirali preko severa u Kanadi. Zna se da su državnici kao službeni mobitel imali Blackberry. I sa Symbienon jer bilo jedno vrijeme problema ali su tajne službe brzo to prokljuvile taj problemčić. Android i iOS su zakon za CIA i ostalu špijunsku kamarilu

Ivica

Ovaj Blackberry nikako da umre, koliko puta je bio na izdisaju?
Gori je nego car Palpatine 🤣🤣

Alexxx

Naravno da ni ovo neće proći… Tipkovnica koja uzima dio zaslona,mislim stvarno…

He3.14 black

Nece proci jer ce kostati kaoo flagship i pol, a unutra nece biti nikaj posebnog

Miki

Iskreno drago mi je da će Blackberry ponovo da se vrati na mobilnu scenu pa kakav god bio ali da ima i dalje onaj svoj pečat u vidu specifičnog dizajn