Huawei je danas otvorio svoju HDC 2020 konferenciju za razvojne programere predstavljanjem novog EMUI 11 sučelja, HMS 5.0 servisa ali i Harmony OS-a 2.0. EMUI 11 testiram već neko vrijeme pa doznajte što EMUI 11 donosi, a što ne.

Huawei je izvijestio o napretku njihove AppGallery trgovine aplikacijama, koja na novijim uređajima zamjenjuje Trgovinu Play. AppGallery koristi 470 milijuna korisnika u 170 zemalja svijeta. Tijekom prve polovice 2020. bilježi preko 261 milijardu preizimanja aplikacija, a u razvoj aplikacija dosad je involvirano preko 1.8 milijuna developera.

HMS 5.0 donosi poboljšanja po pitanju online plaćanja, donosi poboljšan engine oglašavanja, pregledavanja internetskih sadržaja, pretraživanja i lokacijskih usluga.

Harmony OS 2.0 je također najavljen, a plan je do kraja godine ponuditi SDK za razvojne programere. 2021. stižu i prvi telefoni temeljeni na Harmony OS-u, a povezivat će mobitele, nosive gadgete, pametne uređaje i vozila.

EMUI 11 je ono što trenutno zanima najviše vas. Donosi pregršt vizualnih ali nekolicinu funkcionalnih novostarija, koje će bez dvojbe osvježiti korisničko iskustvo.

EMUI 11 donosi poboljšan AOD odnosno Always ON prikaz na telefone s OLED zaslonima. Funkcionalno u zbilji ne donosi ništa novo i i dalje je zamjena za notifikacijsku LED-icu. Prikazuje vrijeme, datum, status baterije ali i pristigle obavijesti. Ono što jest novo su mogućnosti prilagodbe izgleda.

uglavnom vizualne ali neke funkcionalne novosti

Animacije korisničkog sučelja su dodatno poboljšane i izgledaju ljepše te intuitivnije kroz cijeli EMUI 11. Nove animacije dobili su elementi aplikacije Telefon i kontakti ali i ikonice u Brzim Postavkama.

Zanimljiva iako ne ključna novost je i vibracija telefona u ritmu zvuka zvona.

Huawei Galerija je također osvježena, a Smart Multi-Window omogućuje otvaranje više aplikacija u plutajućim prozorčićima. Veličinu prozorčića je moguće prilagođavati i gurnuti u stranu i opet pozvati.

Onima koji koriste više Huaweievih uređaja olakšano je međusobno povezivanje i dijeljenje sadržaja. Tako će sad biti još lakše zaslon Huawei mobitela prikazati na većem zaslonu tableta ili prijenosnika pa čak i nekoliko prozora odjednom.

Multi-screen Collaboration 3.0 platforma omogućuje pretvaranje kameru mobitela u skener kojim ćete s lakoćom skenirati dokumente i prebaciti ih na zaslon prijenosnika, gdje ćete moći primati i pozive.

Značajna poboljšanja dobila je aplikacije Bilješke, koja sad može fotografirati i skenirati dokumente te pametno izdvajati tekst iz njih.

Ono što bih ja osobno, a vjerujem i mnogi među vama rado vidjeli je gesta spuštanja Centra za obavijesti. Naime, i u EMUI-u 11 prst treba razvući sve do vrha zaslona.

Ono što je bez dvojbe najveći nedostatak EMUI 11 sučelja je Android 10 u podlozi. Vjerujem da smo svi očekivali novi Android 11.

Android 11?

EMUI 11 će najprije dobiti P40 i Mate 30 serija, dok zasad za ostale nemamo informacija. Jednako tako nema informacija o Android 11 ažuriranju.

Više o ovim novotarijama pogledajte u kratkom videu kojeg sam za vas pripremio, a ako vam nije mrsko podržite moj #roadto100k pretplatom na SmartphoneHrvatska YouTube kanal. Besplatno je, bezbolno, može biti samo zabavno👍❤

HUAWEI EMUI 11 – TOP NOVOSTI!

guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
fabricio1

Toni kako instalirat navedenu razvojnu verziju. Da li je neka fora kao na Samsungu da se moraš prijavit ili…??
Imam P40 Pro pa bi digao tu razvojnu verziju….