Qualcomm će najvjerojatnije u prosincu predstaviti novi Snapdragon 875 čip koji će pogoniti flagshipe s početka 2021. Samsung je navodno TSMC-u oteo posao pa će Snapdragon 875 u totalu biti proizveden u Samsugovim EUV pogonima.

Samsung osim što je najveći proizvođač poluvodiča, želi postati najvećim svjetskim proizvođačem čipova do 2030. Na putu im stoji tajvanski TSMC koji je inače Qualcommov glavni partner.

I dosad su Snapdragone štancali TSMC i Samsung s time da su Tajvanci u pravilu dobivali veće narudžbe.

Ove je godine Samsung dobio cjelokupnu narudžbu Snapdragona 875 koje će proizvoditi u svojem pogonu u gradu Pyeongtaek u Južnoj Koreji

Posao je to vrijedan nešto manje od milijardu dolara, a Samsung ga je navodno dobio ponudivši odraditi ga za manje pare, no što je tražio TSMC.

Prema dosad raspoloživim informacijama, Snapdragon 875G će biti 5nm čip. Opremljen će biti Cortex-X1 primarnom jezgrom i tri Cortex-A78 jezgre kao one udarničke za kompleksne poslove. Koje će biti četiri štedljive jezgre za svakodnevne zadaće, nije još poznato.

Poznato je međutim, da će integrirati X60 5G modem te da će podržavati Quick Charge 5.0 100W+ punjenje.

Kako stvari stoje, bit će to još jedan značajan udarac TSMC-u nakon što im je zabranjeno isporučivati čipove Huaweiu.

guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Amel

Toni, što mislite hoće li Samsung u potpunosti izbaciti Snapdragon u novoj S seriji kao što se pričalo i u potpunosti preći na vlastiti Exynos.

Flat

Ja se sad toplo nadam da će taj sd 875 stići na s seriju u evropu, ili bar na izbor da bude exynos ili sd kao što su napravili sa s 20 fe lite