Apple je danas na zakazanom Time Flies online eventu službeno predstavio nove uređaje ali ne i iPhone 12. Kako i sam naziv eventa nagovješćuje u fokusu su se našli Apple Watch satovi. Uz Apple Watch 6 predstavljen je i model za one nešto plićeg džepa.

Da su vremena normalna, a ne ovakva obavijena korona histerijom, Apple bi danas u konferencijskoj dvorani koja nosi ime po Steve Jobsu, pred velikom svitom predstavio nove iPhone, Watch i iPad modele.

Ovako smo dobili online predstavljanje i to osiromašeno za ono što mnogi željno iščekuju.

Novi Apple Watch Series 6 stiže u već viđenu obličju ali s važnim novim trikovima i sposobnostima. Osim novih boja kućišta među kojima je po prvi put i Product RED, te novih narukvica, Apple Watch 6 konačno donosi i pulsni oksimetar.

Praćenje oksigenacije krvi na neke je satove u konkurentskim taborima stiglo dosta ranije i za manje pare. Apple je naravno uvjeren da je njihov najbolji.

U samo 15 sekundi ponudit će informaciju o zasićenosti krvi kisikom. Može to činiti i periodički automatski i pratiti stanje dok spavate.

Apple Watch 6 pulsni oksimetar

Njime će sportašima ponuditi izračun VO2Max vrijednosti, a naravno prati i rad srca, EKG, detektira i obavješćuje rodbinu kad se izvrnete iza kuće.

2.5x svjetliji zaslon

Zaslon Apple Watch 6 sata sad je i do 2.5 puta svjetliji odnosno čitljiviji na otvorenom pa i u Always ON modu.

20% bolje performanse u odnosu na prethodnika osigurava novi Apple S6 čip, koji ga pokreće. Iz Applea pojašnjavaju da je nastao na temelju A13 Bionic čipa koji pokreće iPhone 11 seriju. Tako predstavlja najveći skok u povijesti Apple Watcha.

Uz GPS Wi-Fi model u ponud će biti i LTE model s e-SIM-om za samostalni pristup internetu.

Za ovu prigodu ponudio i nove Solo narukvice bez kopče izrađene od elastičnih materijala pa se rastežu i pristaju svakom zapešću.

Apple Watch SE

Apple Watch SE
Apple Watch SE

Apple Watch SE je svojevrstan nasljednik Apple Watch 3 serije no s nešto većim zaslonom i Apple S5 čipom iz Apple Watcha 5. Isto tako podržava detekciju pada, praćenje sna, kompas, visinomjer i slične bakrače koje nude Apple Watch satovi.

Apple Watch 6 će koštati $399 u GPS i $499 u LTE varijanti, a Apple Watch SE će se moći dobiti za $279. Isporuke obaju modela kreću od ovog petka 18.9.

guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Sir Oliver

iPad Air 4, iPad 8 generacije, iOS 14 … o tome ni riječi ?