Apple je preksinoć u optjecaj konačno pustio i službenu stabilnu verziju iOS 14 nadogradnje. Korisnici iPhonea uživaju u novim značajkama ali je primijećen i jedan bug.

iOS 14 po prvi put u povijesti Appleove mobilne platforme donosi neke značajke, koje su Android korisnicima dostupne oduvijek. Apple je konačno ponudio prilagodbu izgleda sučelja kroz podršku za widgete na Početnom zaslonu.

Više ne morate trpjeti ni sve aplikacije porazbacane po stranicama Početnog zaslona. Kod onih s baš puno aplikacija to je znalo izgledati poprilično zamorno. Sad ih možete ukloniti sve i po potrebi ih pokretati iz ovog App Librarya.

Appleova vizija widgeta i izbornika a aplikacijama je naravno posebna. Baš kao što je posebna i implementacija Noćnog režima snimanja. To ne znali da je lošija. Oni to vole promatrati, ponekad i poprilično dugo, vidjeti kako bi se to moglo izvesti bolje i tek onda ponuditi i naravno slavodobitno ustvrditi da je to tako najbolje. Nerijetko su i u pravu.

iOS 14 po prvi puta donosi i mogućnost odabira zadane aplikacije emaila i web preglednika. Kroz Postavke je moguće odrediti da za slane i primanje mailova umjesto aplikacije Mail zadano koristi Outlook ako njega birate. Jednako tako za otvaranje web poveznica, možete podesiti da to odrađuje Google Chrome umjesto Safarija.

Neke je možda upravo ovo razveselilo najviše, no upravo tu i leži taj iOS 14 bug. Naime, primijećeno je da nakon ponovnog pokretanja (restarta) iPhonea, uređaj zadane aplikacije vraća na Appleove Mail i Safari.

Nije bug od kojeg će vam se iPhone zapaliti ali je tu. Mnogi ne bi ni primijetili da nisu ovdje pročitali, a ispravit će se, vjerujem, već u prvom sljedećem ažuriranju.

Jeste li i sami primijetili neki drugi bug iOS-a 14? Dojavite namu komentarima ispod.

guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

13 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Duje

-drugi bug je baterija, katastrofalna je kao što je i bila na iOS13.6.1 ali su je donekle poboljšali na 13.7 i sada opet isto sa 14-com
zadnji put je baterija bila OK na iOS13.5
-portreti kontakata koji su prije bili preko cijelog ekrana sada su opet u manjem krugu gore na vrhu ekrana (kada je dolazni poziv a zaslon je zaključan)
-lagano trzanje zaslona sa widgetima kada ih se ide dodati na zaslon (onaj skroz lijevi-ne znam mu ime)

Sir Oliver

Kod mene manje više sve radi uredno. Izluđuje me činjenica da više nema widgeta za kontakte na onom skroz lijevom zaslonu.
Duje, što se tiče portreta kontakata, ideš u Postavke – Telefon – Dolazni pozivi i tu odrediš hoćeš li baner ili cijeli zaslon.

Duje

sve OK za dolazne pozive kada je zaslon otključan i postavljeno je na Baner. Kada je mob zaključan (crni ekran), kod dolaznog poziva prije se pojavljivala slika osobe preko cijelog zaslona, sada se pojavi preko cijelog ekrana “broj” ali je slika u kutu.
i mene smeta što nema widget za kontakte

Bozo

P.S. Sir Olivere, dužan sam ti odgovor da sam “fejker” – ti imaš Iphone X, tamo je IOS 14 velik cca 2,8GB!

Sir Oliver

Božo, nešto i nekoga si pobrkao. Da si “fejker” ti je napisao neki Trigger u odgovoru meni, a ne ja. (Trigger Reply to  Sir Oliver: Evo ga i na iphone…i nema 4.9 vec 2.5GB…Bozo je fejker ). Ja ni nemam iPhone X, nego 8.

Bozo

Sooooryyyy – duboka isprika 😔

Sir Oliver

Prihvaćam ispriku i pozdravljam 👋

Bozo

Imam sinc sa Chrome pretraživačem via Icloud i nakon instalacije IOS 14 sam umjesto 105 stranica imao 5120 (otprilike), dakle izduplicirano 50 puta -mrak 🙁

Mario

Zanimljivo ja da widget za sat ne pokazuje točno vrijeme nakon otključavanja zaključanog zaslona. Vrijeme koje pokazuje ostane na onom prije zaključavanja

Joj

Ne radi mi kamera ne radi mi lampadina smetnje po aplikacijama uništili su mi mobitel doslovno baterija sporost općenito neću ni spominjat.

Joj

Naravno da jesam čim pratim ovaj kanal otkad postoji jasne su mi te opije. Pozz

Nidzo

Updejtovao na ios 14.01 i dalje problem sa mrežom baterija vise manje ali kad god mi je mob na 100% baterije meni mreza tjst provajder ne radi nedostupan sam i svako mapo prilikom restarta dodje mreza i ubrzo se izgubi 🙁