Isprobao sam i super Jabra Talk 55 hands-free Bluetooth slušalicu koja osigurava HD kvalitetu poziva i dugotrajne razgovore, a dolazi u praktičnoj kutijici s kojom osigurava 10 sati telefoniranja. 

Oni koji danas imaju automobile s Bluetoothom za povezivanje s telefonom, možda misle da im hands-free slušalica više ne treba, no ako ste puno u pokretu i van automobila, a imate posao ili životni stil u kojemu je puno telefoniranja, ovakav gadget glavu spašava.  

Jabra Talk 55 u uhu izgleda kao tipična Bluetooth mono slušalica za hands-free pozive. Ono što je čini posebnom je kutijica za punjenje u pokretu.  

Veličine oblutka koji stane u šaku i džep kutijica, čuva i puni vašu slušalicu pa je tako uvijek napunjena i spremna za korištenje. 

Nevidljivi gumb ispod Jabra logotipa s donje strane kutijice, nakratko će uključiti notifikacijske lampice, koje će vam otkriti status napunjenosti baterije.  

Sama slušalica ima bateriju koja osigurava do 3 sata telefonskih razgovora, a kutijica svojom baterijom podiže to na sveukupno 10 sati razgovora. Slušalica se magnetom sigurno lijepi za kutijicu i tako puni. Ukupna autonomija u stanju mirovanja je 7 dana. Punjenje kutijice i slušalice u njoj traje 2 sata. U paketu ćete dobiti kratak mikro USB kabel, kojeg možete priključiti na računalo ili bilo koji punjač od mobitela. 

Jabra Talk 55 ima relativno dugačak vrat pa glavni mikrofon približava ustima, što osigurava bolju kvalitetu poziva. Silikonski vrh prilagođava se ušnom kanalu i osigurava da slušalica u njemu stoji sigurno i dok ste u pokretu. U paketu je nekoliko veličina silikonskih nastavaka, kao i kratki mikro USB kabel, kojim ćete puniti kutijicu sa slušalicom u njoj.  

Na slušalici je i LED lampica koja plavom obavještava o tome da je slušalica uparena s telefonom. Zeleni indikator znači da je u slušalici preko 20% kapaciteta baterije, a crveni da je ispod. 

Tapkanje po kapacitivnom gumbu na slušalici omogućuje javljanje i prekidanje poziva, pokretanje i pauziranje glazbe, kao i pokretanje Google Asistenta/Siri. Pozive možete primiti i jednostavno izvlačenjem slušalice iz kutije i umetanjem u uho, a prekinuti suprotnom radnjom. 

Jabra Talk 55 se s mobitelima uparuje Bluetooth 4.2 protokolom. Dovoljno je kutijicu sa slušalicom prisloniti na NFC pristupnu točku na mobitelu i uparuju se u sekundi. S mobitelima bez NFC-a uparivanje je opet jednostavno kroz Bluetooth postavke.  Veza je stabilna, a domet do 30m bez značajnijih prepreka između. Super je što se mogu upariti s do 8 uređaja odjednom, a istovremeno može biti povezan s dva mobitela. To će biti praktično svima onima koji radi posla moraju nositi dva. 

Jabra Talk 55 me oduševila kvalitetom telefonskih poziva, koji su zaista na najvišem nivou. Moji sugovornici potvrdili su da i u bučnim ambijentima zvučim jasno i dovoljno glasno. Postiže to s dva mikrofona, koji omogućuju supresiju okolne buke i automatsko podizanje glasnoće po potrebi. Poslušajte u video osvrtu ispod. 

Instalirate li na svoj telefon aplikaciju Jabra Assist dobit ćete još bolji pregled statusa napunjenosti ali i lociranje zagubljene Jabra Talk 55 slušalice.  

Sve u svemu, riječ je o super kvalitetnoj mono Bluetooth slušalici za hands-free pozive ali i slušanje glazbe ili GPS uputa s uparenog mobitela. Autonomija od dva dana aktivna dana na poslu je vrlo dobra, a kvaliteta poziva na vrlo visokoj razini. Kutijica za pohranu i punjenje je kompaktna i vrlo praktična.  

najbolji izbor mobitela mobis.hr

Jabra Talk 55 nije teško preporučiti. Košta 745 kuna a pronaći je možete u ponudi trgovina Elipso, Emmezeta, Chipoteka, Links, Ronis, na A1 partnerska prodajnim mjestima i na bazzar.hr

Usporedi cijene mobitela Nabava.net

Svi mobiteli na jednom mjestu.

Nabava.net ti omogućava pretragu i usporedbu cjelokupne ponude mobitela na hrvatskom tržištu.

Jabra Talk 55 – Video Recenzija

guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments