Apple je prekjučer predstavio novu iPhone 12 seriju koju čine četiri nova iPhone 12 modela. Rekao bih da je riječ o nikad zanimljivijem predstavljanju, no iako su nam o njima rekli puno toga, ima i stvari koje nisu.

Apple eventi u pravilu su najbolji u industriji, tim više što se imaju čime i pohvaliti. Njihov kampus u Cupertinu izgleda poput nečega iz budućnosti, a uređaje predstavljaju na način da im još nitko nije uspješno parirao.

Kao uostalom i svim pritom se vode onog da ističu sve ono što im ide u korist, dok će neke stvari prešutjeti, a nekim drugima i obmanuti.

Tijekom predstavljanja novih iPhone 12, 12 mini, 12 Pro i 12 Pro Max modela najavili su cijene i dostupnost. Tako rekoše da najjeftiniji iPhone 12 mini košta $699, iPhone 12 $799, iPhone 12 Pro $999, a iPhone 12 Pro Max $1099. Tu sad nećemo ulaziti u to da će u Europi to biti i više od ekvivalenta u eurima ali i te cijene koje su najavili su u zbilji $30 više.

Naime, Apple je istaknuo cijene s popustom operatera Verizon i AT&T. U slobodnoj bi prodaji ili u ponudi operatera T-Mobile dakle trebale biti više za $30.

RAM potvrđen!

Apple ni inače ne priča o kapacitetima baterija ni količinama radne memorije pa ne čudi što su ih prešutjeli i ovdje. S jedne strane se furaju na to da krajnjem kupcu ti podatci nisu bitni.

S druge znaju da će mnogima količina RAM-a kojeg ugrađuju u iPhone, naspram onih iz Android svijeta biti smiješne. Neke će i odbiti od kupnje iPhonea.

U svakom slučaju sad je potvrđeno. iPhone 12 i iPhone 12 mini imaju po 4GB RAM-a, a iPhone 12 Pro i iPhone 12 Pro Max, nikad više u iSvijetu – 6GB radne memorije.

bez slušalica i punjača

Najavili su da se novi iPhone 12 modeli isporučuju bez slušalica i punjača u paketu, no nisu baš i da će i iPhone 11, iPhone Xr i iPhone SE odsad također isporučivati bez istih dosad redovitih dodataka.

Samsung i Xiaomi na društvenim su mrežama već odapeli svoje otrovne strelice.

Dobra vijest, koju isto nisu najavili je da će se 20W punjač prodavati po cijeni od $20 umjesto $29 koliko je koštao 18W punjač. Lightning EarBuds slušalice će prodavati za $9.

guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

10 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Sir Oliver

Zanimljivo. Cijene u Americi su bez poreza, ili se varam?

Gizda

Bez poreza, sales tax je u prosjeku negdje oko 7%.

Sir Oliver

Ako sam točno izračunao, sa 7% poreza, taj najjeftiniji dodje u Americi nešto ispod 670 €. Bas me zanima koliko ce biti kod nas.

Bojan

dost je samo racunati 25% poreza… uvijek je otprilike cijena u USA bez PDVA +30%

Sjenka

U Crnoj Gori ce biti gledajuci cijene orethodnih godina od 800-900e za pocetak i to iphone 12 mini

da11

Najludje sto kazu da nema razlike izmedju 60Hz osvijezavanja i 120Hz osvjezavanja ekrana.
Pa to je najveca novost u zadnjih 10g u smartphone industriji a da ima smisla, a ne gluposti kao kao npr face id.

Amel Ljutic

Sacekaj iduću godinu kad implementiraju taj 120hz displej. Hvalice se na sva usta

Flat

Je, još će mu dati i neki moćan naziv i reći će da je tako nešto samo iphone ima 🤣

SonicMoose

Bude naziv tipa “Fluid Perfection Screen”…

Nikola

Iphone 12 mini ce biti zaista intersantan kao s10e