iPhone 12 i iPhone 12 Pro stigli su u Hrvatsku na isti dan kad i na druga tržišta. Osnovna razlika između ta dva telefona, osim u cijeni je u kamerama. iPhone 12 Pro ima kameru više ali i LiDAR skener, koji između ostalog precizno određuje visinu osobe.

Već na prvi pogled, jasno je da iPhone 12 Pro s leđa gleda s više očiju od običnog iPhonea 12 kojeg trenutno nosim. Glavnu i širokokutnu kameru dijele ali Pro ima još i telefoto kameru kao i taj novi LiDAR skener, kojeg smo dosad vidjeli samo na iPadu Pro.

Taj LiDAR bi trebao ponuditi svašta nešto po pitanju zadataka proširene stvarnosti. Zasad je kako prijavljuju oni koji su ga isprobali, i nema naročitu primjenu.

Ono što jesu primijetili, a i Apple je istaknuo je da njime kroz aplikaciju Mjerenje. možete prilično precizno odrediti nečiju visinu.

Osim što mjeri visinu osobe koja stoji, izmjerit će i visinu onih koji sjede.

Očekuje se da se u App Storeu u dogledno vrijeme pojavi više kvalitetnih aplikacija za 3D skeniranje, koje će ovu tehnologiju iskoristiti u znatno većem kapacitetu.

Taj LiDAR bi prednost iPhone 12 Pro kameri trebao dati i u bržem i preciznijem autofokusu u slabije osvijetljenim situacijama, no u to ću se uvjeriti kad stigne na test.

guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Ivica

Oduvijek me zanimalo koliko je visok bio Bik koji sjedi 🙂

Amel

Mislim da je Apple pokidao sa 12 serijom. Što Mrwhosetheboss kaže možda nemaju neke najnovije tehnologije ali ono što imaju Apple zna da predstavi na najbolji način.