Apple je s novom iPhone 12 serijom predstavio i MagSafe 15W bežični punjač koji se magnetima lijepi za leđa uređaja. Ono što nam nisu rekli je da ako zaista želite bežično puniti pri 15W morat ćete platiti i njihov novi 20W žični punjač.

Novi Appleov MagSafe bežični punjač po uzoru na njihove magnetni konektor punjača za MacBook računala nudi određenu dozu praktičnosti naspram klasičnih Qi pločica i punjača na tržištu.

Osim što magneti navode na pravo mjesto pa je telefon uvijek optimalno punjen, omogućuje i korištenje uređaja dok je na punjaču, što inače nije moguće.

Premda snagom i brzinom ni blizu bežičnih punjača iz Huaweia, Xiaomia i Oppo-a, Apple MagSafe je s 15W izlaznom snagom i prilično brz u punjenju.

Oni koji su se imali prilike već dočepati MagSafe punjača dokazali su da on puni i lijepi se za leđa brojnih Androida kao i starijih iPhone modela s podrškom za Qi bežično punjenje.

Pokazalo se međutim i da je Apple opet našao načina kako da nam uvali još toga. Naime, testovi su pokazali da MagSafe punjač 15W isporučuje isključivo kad je povezan na njihov novi 20W žični punjač. Da, onaj kojeg nećete naći u prodajnom paketu s novim iPhone 12 uređajima.

Bilo da MagSafe povežete sa slabijim ili jačim USB C PD punjačima 15W iz MagSafe punjača jednostavno nećete dobiti. Ovako izgledaju rezultati testiranja koje je sproveo YouTuber Aaron Zollo

  • Apple 20W USB-C punjač: 15W MagSafe brzina punjenja
  • Apple 18W USB-C punjač: 13W MagSafe brzina punjenja
  • Apple 96W USB-C punjač: 10W MagSafe brzina punjenja
  • Anker 30W USB-C PowerPort Atom PD 1 punjač: 7.5W-10W MagSafe brzina punjenja
  • Aukey 65W USB-C punjač: 8W-9W MagSafe brzina punjenja
  • Google Pixel USB-C punjač: 7.5W-9W MagSafe brzina punjenja
  • Samsung Galaxy Note 20 USB-C Ultra punjač: 6W-7W MagSafe brzina punjenja
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

3 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Sir Oliver

Ha,ha,ha …. koji majstori za otkidanje love i extra zaradu

He3.14 black

iShit

Gizda

Ne kasne puno uopće. Još jedna “revolucionarna” tehnologija u kojoj uživam od 2012.