Ovog petka novi počinje pretprodaja iPhone 12 mini i iPhone 12 Pro Max mobitela, a mnogi su oko bacili upravo na kompaktni iPhone 12 mini. On nudi sve što i iPhone 12 ali u manjem obliku, a podržava i bežično punjenje, no ipak nešto sporije.

iPhone 12 mini prema svemu što smo dosad vidjeli, mogao bi biti pravi hit. Za današnje pojmove će to biti mini iPhonečić, koji će lako stati u svaku ruku i svaki džep.

Unatoč malim gabaritima, 5.4-inčni zaslon ne bi trebao biti premali, a kamerama i performansama ne zaostaje za večim iPhoneom 12 nimalo.

Ono što eventualno može biti dvojbeno je autonomija jer iPhone 12 mini ima i najmanju bateriju. 2227 mAh zvuči zaista jako mršavo ali i zaslon je najmanji pa time i najmanji potrošač.

Podržano je žično 20W i bežično 12W MagSafe punjenje. Podsjećam da ostali modeli iz MagSafe punjača izvlače i 15W. Zašto se Apple odlučio ograničiti ga ovdje na 12W ne znamo, no možda su jednostavno zaključili da s obzirom na manji kapacitet nema potrebe za bržim.

Sumnjam da će vas to nešto sporije bežično punjenje spriječiti u naumu da kupite iPhone 12 mini ako ste to već naumili.

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

4 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
he3.14 black

Pozdrav Toni, jedan off-topic.

Prijedlog /pitanje:
Kad je već relativno novo preuređena stranica, možeš li staviti na komentare i palac gore i palac dolje, a ne da se ovako oduzimaju/zbrajaju? Mislim da bi to bolje pokazalo misljenje citatelja

Sir Oliver

Relativno nova, a otvara se gore nego ikad. Često puta otvorim naslovnicu kad tamo samo gornji baner, a od sadržaja jedna velika NULA. To se redovito dešava kad prije toga obrišem povijest pretraživanja. To je veći problem od pluseva i minusa, vjeruj meni

Mate

Sto je je.🤣