Mjesec dana je prošlo otkako je Hrvatski Telekom u šest gradova komercijalno ponudio 5G mrežu, a od danas 5G stiže u još osam gradova. Je li i vaš grad na popisu?

Hrvatski Telekom omogućio 5G mrežu u još osam gradova

  • Milijun stanovnika Hrvatske pokriveno 5G signalom
  • 5G mreža komercijalno sada dostupna u Đakovu, Našicama, Požegi, Varaždinu, Vinkovcima, Virovitici, Vukovaru i Županji
  • Primjena u raznim industrijama: zdravstvu, poljoprivredi, energetici, obrazovanju, proizvodnji, prometu i javnom sektoru doprinosi većoj kvaliteti života

Mjesec dana od puštanja u rad prve komercijalne 5G mreže u šest gradova, Hrvatski Telekom nastavlja graditi mrežu budućnosti koja je sada dostupna i u Đakovu, Našicama, Požegi, Varaždinu, Vinkovcima, Virovitici, Vukovaru i Županji. Time je 5G mreža trenutno dostupna u 14 gradova te pokriva milijun stanovnika Hrvatske.

5G tehnologija omogućuje tri osnovne stvari: brži i bolji pristup internetu, brži odaziv mreže te osjetno veću povezanost velikog broja uređaja, a što je preduvjet za razvoj pametnih industrija, modernih gradova i društva budućnosti.

„5G mrežu želimo učiniti dostupnom u svim dijelovima Hrvatske. Upravo zbog toga smo novi 5G iskorak napravili u sedam slavonskih gradova i Varaždinu. 5G je nova inovacijska platforma koja će omogućiti punu digitalizaciju u području proizvodnje, logistike i poljoprivrede te omogućiti daljnji razvoj digitalnih usluga za javnu upravu i zdravstvo“, izjavio je Boris Drilo, član Uprave i glavni direktor za tehniku i informacijske tehnologije Hrvatskog Telekoma.

5G mreža Hrvatskog Telekoma trenutno djeluje na tehnologiji dinamičkog dijeljenja spektra – DSS (Dynamic Spectrum Sharing) čija primjena omogućava upotrebu postojećih frekvencija za 5G i brzu implementaciju 5G mreže te smanjuje potrebu za novim baznim stanicama i lokacijama na specifičnim 5G frekvencijama.

Hrvatski Telekom svim svojim korisnicima u pojedinim tarifama u razdoblju do 30. lipnja 2021. godine, bez dodatnih troškova, nudi mogućnost korištenja 5G mreže za što je potrebno nalaziti se na području pokrivenosti 5G mrežom i imati 5G kompatibilan uređaj, a više informacija dostupno je na https://www.hrvatskitelekom.hr/5g

Prethodni članakKreće One UI 3.0 nadogradnja, evo kad stiže na tvoj Galaxy
Sljedeći članakRecenzija: Huawei Freebuds Pro
Gadget manijak i zaljubljenik u sve smart i phone. SmartphoneHrvatska.com i istoimeni YouTube kanal od 2011. uređuje, piše i vodi samostalno unatoč dvoje živahne djece i dva posla. Sve pod motom "Dok ide, ide" i "Dobro je dok je glava na ramenima".
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

12 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Igor

Glupo pitanje: da li za korištenje 5G mreže treba nova SIM kartica?

Amel Ljutic

aha

Johnny

Ali trebaš primiti i cjepivo protiv Covida 19 u lokalnom T-centru. :))

Danchibald

Ne treba… Osim ako nemas neku prastaru 😁

Marko marko

Ne vidim na popisu , ali kod mene u Velikoj Gorici su popikali odašiljače na svaki rasvjetni stup …

Danchibald

Tesko da su popikali jer se koriste postojece 4G bazne stanice… Tako da to je onda odavno popikano…

Marko marko

Netočno

Daniel Horvat

Jebo mu ja mater ko to podržava jebeni 5g,da je bio referendum o tome jel želimo to govno koje zrači mislim da nebi prošlo!!

Samebeg

Ne siju koronu 5g mreze, vec posipaju iz aviona. Ali u jednu ruku drago mi je vidjeti da je ekonomija hrv toliko jaka da mogu u globalnoj recesiji postavljati skupocjene 5g mreze.

Josip

Toni, offtopic, ali je li ti radi funkcija VoLTE i VoWIFi na Oneplus8?