Ako za pohranu svojih fotografija koristite servis Google Fotografije zanimat će vas novi trik kojim ćete na još zanimljiviji način pregledavati svoje fotke prema lokaciji.

Oni koji još uvijek iz nekog razloga nisu upoznali čari i praktičnost Google Photos servisa bili na Androidu ili iOS-u, nerijetko me traže za pomoć u vraćanju izgubljenih fotografija. Rješenja nažalost najčešće nema pa evo ja opet savjetujem uključiti automatski backup fotografija na Google Photos oblak.

Ako tako podesite, dok je telefon na punjaču i Wi-Fi vezi, uređaj će pohraniti sigurnosnu kopiju pa tim fotografijama možete pristupiti od bilo kud i bilo kad.

Vratimo se na ono po što ste tu ipak došli. Naime, odsad će Google Photos prikazivati vaše fotografije na još zanimljviji način. I dosad smo fotografije mogli pregledavati na karti prema lokacijama na kojima su snimljene, a sad se nudi i pregled iz satelitske perspektive s putanjama po danu.

Iscrtana putanja prikazuje vaše kretanje kroz svijet, a zumiranjem i približavanjem tlu, prikazuje pojedinačne fotografije snimljene na toj lokaciji.

Na izbor je prikaz kretanja i fotografija na standardnoj karti, satelitskom prikazu i terenu.

Google naglašava da je zaštita privatnosti zajamčena te da informacije o vašoj lokaciji i kretanju vidite samo vi. Dežurni teoretičari zavjera, paranoici i antivakseri zasigurno će im povjerovati.

Značajka bi već trebala biti dostupna svima kako na Android tako i iOS uređajima pa isprobajte…

guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

4 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Branko56HR

Ljepo ljepo. Pomalo dodaju mogučnosti na google pa vjerojatno i drugim aplikacijama 😉🤔👍🏾👍🏾

Damjan

Reći ću samo da što je danas izbor sutra će biti obaveza… 😉🤫

Amel Ljutic

I onda ti amerikanci hladno optuze Huawei

Amel

Google je uvek bio na vrhu što se tiče softvera i tih nekih sitnih ali korisnih stvarčica