Korisnike Samsung telefona s novim One UI 3.0 sučeljem dolaskom nove 2021. pogodio je neobičan bug. Naime, neki su primijetili da od. 1.1.2021. u Postavkama više ne vide statistiku potrošnje baterije. Ima i brzi fix.

Samsung se u dane pred kraj 2020. razbacao ažuriranjima pa je veliki broj korisnika počastio Android 11 i One UI 3.0 ažuriranjem. Novi One UI 3.0 izgleda bolje, a sa sobom donosi pregršt novosti, koje sam za vas pregledao u ovom videu.

Ažuriranjem su razveselili Galaxy S20 i Galaxy Note20 seriju ali i Galaxy S10 Lite pa i Galaxy Note10 modele.

Među svim novostima i poboljšanjima, pronašao se početkom 2021. i bug i to kako stvari stoje točno u prvoj sekundi nove godine.

Bug nije od neke naročite važnosti za većinu, no za one opsjednute autonomijom i baterijom, jest. Ti su ga valjda prvi i uočili.

Otklikate li tako kroz Postavke na svojem Galaxy uređaju s One UI 3.0 sučeljem do odjeljka Baterija i podrška za uređaj, onu uobičajenu statistiku potrošnje baterije nećete pronaći. Jednostavno je nestala ili bolje reći ostala u 2020. jer ako ručno datum vratite na 31.12. 2020 ili neki raniji datum, statistika potrošnje opet je tu.

Samsung će vrlo vjerojatno ubrzo poslati ažuriranje kojim će to ispraviti, no ako vas to mori pronađen je brzi fix ovog buga.

Ono što trebate napraviti je očistiti podatke aplikacije Samsung Device Health Manager Service.

Učinite to ovako:

  1. odite u Postavke/Aplikacije
  2. na vrhu desno klikom na gumbić, u izborniku odaberite Prikaži sistemske aplikacije
  3. na popisu svih aplikacija pronađite i odaberite Samsung Device Health Manager Service
  4. Pod Pohrana odaberite Podatci i na dnu Očisti podatke

Nakon toga statistika potrošnje baterije trebala bi biti opet dostupna i u 2021.

guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

5 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Gmtm

Je fakat je bio bug, uglavnom rjeseno sad. S10 lite.

Hrc92

Da li se na samsungu moze negdje u postavkama provjeriti zdravlje ili kapacitet baterije. Npr kao sto iphone ima u postavkama baterije.

SonicMoose

Mislim da nemoze;ja makar nisam uspio naci te podatke. U Memebers aplikaciji ima nesto ali kaze samo Battery life i kapacitet (tipicni) ne stvarni.

Warcraft

Ja sam ažurirao na Android 11 na staru godinu 31.12 i nemam takvih problema sve mi pise u postavkama za bateriju sa ove fotke,tako da mi nije jasno gdje je problem

Tomislav

Note 20 Ultra – otkada sam dobio update na oneui 3.0 i android 11 imam problema sa uspostavom poziva. Neke pozive odmah uspostavi a neke vrti po 30 sek i tek onda uspostavi i onda mi još kažu da se jave na prvi poziv a da nisam ništa odgovorio i da se onda jave na drugi poziv no međutim ja sam zvao samo jednom i čekao uspostavu pozova… Da li je još netko iskusio isti problem?
Pozdrav!
Tomislav